Na glavni sadržaj

Hagebau Schneider

Galerija

cantilever racking warehouse, rack-clad building
rack-clad warehouse
pallet racking warehouse, rack-clad building
cantilever racking warehouse, rack-clad building
pallet racking warehouse, rack-clad building
pallet racking warehouse, rack-clad building
pallet racking, vertical racking
pallet racking with roof
pallet racking, cantilever racking

Ekonomični spoj regalnog sustava i konstrukcije hale

Tvrtka Jos. Tvrtka Schneider GmbH s paletnim i konzolnim regalima iz tvrtke OHRA u svojem je novom Hagebaumarktu u bavarskom Dorfenu realizirala drive-in skladište iz kojega kupci mogu izravno sa svojim vozilima podizati vrtne i drvene artikle. Tvrtka OHRA izvela je drive-in kao regalnu halu: Pritom nosači polica služe i kao nosiva potkonstrukcija za konstrukciju konstrukcije hale. To skraćuje vrijeme projekta i nudi znatne troškovne prednosti. 

Na prostranoj prodajnoj površini lokacije otvorene krajem 2018. godine može se ponuditi kompletan asortiman proizvoda Hagebau s vrtnim centrom i trgovinom građevinskim materijalom. Sama drive-in hala pokriva površinu od oko 2000 četvornih metara. 

Jos je odlučio pohraniti artikle za vrt i proizvode od drva. Schneider za mješavinu konzolnih i paletnih regala dugačkih do 48 metara. Kako bi se osiguralo kontinuirano skladištenje najrazličitijih artikala u konzolnim regalima, sve razine skladišta opremljene su rešetkama. Uporabom punih čeličnih profila za sve nosive elemente, regali tvrtke OHRA postižu visoku nosivost, a osim toga, profili mogu elastično odolijevati udarcima i trajno zadržati svoja statička svojstva. Također pružaju izdržljivu osnovu za krov i zidove. 

Krovna obloga regalne hale sastoji se od čeličnih trapeznih obloga koje je montirala tvrtka OHRA, uključujući dodatke poput svjetlosnih ploča, kanala i oluka za kišu. Konstrukcija također nosi fotonaponski sustav od 750 kilograma, koji ne samo da proizvodi električnu energiju za vlastitu uporabu, već i otpušta višak energije u javnu mrežu. Za oblaganje zidova upotrijebljene su također čelične trapezne ploče. Obodna ventilacijska rešetka u gornjem dijelu zida, kao i ventilacijski otvori u donjem dijelu osiguravaju trajnu, dobru ventilaciju hodnika. Pristup se provodi putem triju sekcijskih vrata dimenzija 6000 puta 4000 milimetara odnosno 3000 puta 3000 milimetara. 

Ukupno je tvrtka OHRA isporučila i montirala 185 tona čelika za regalne sustave, kao i za krovnu i zidnu konstrukciju. Tvrtka OHRA je također isporučila potrebne provjerljive statičke proračune za ukupnu konstrukciju.

O Josu Schneideru:

Jos.Schneider GmbH srednje je obiteljsko poduzeće sa sjedištem od 1896. u Traunsteinu u Chiemgauu. Danas, predvođena četvrtom generacijom, tvrtka zapošljava oko 400 ljudi u 13 Hagebau trgovina i dvije specijalne trgovine „werkers welt". Od 1976. godine tvrtka je član trgovačkog društva Hagebaumarkt GmbH und Co. KG u Soltauu, najvećem franšizeru u toj gospodarskoj grani.