Na glavni sadržaj

HBK Dethleffsen GmbH

Galerija

Više prostora i brža isporuka

Trgovac drvenom građom i građevinskim materijalom HBK Dethleffsen potpuno je restrukturirao cijelo skladište na lokaciji Treia. Novih 5 000 kvadratnih metara velike skladišne hale opremljeno je konzolnim i paletnim regalima tvrtke OHRA – zahvaljujući mobilnim policama i „provoznim“ regalima sestrinske tvrtke Galler bilo je moguće povećati kapacitet skladišta, kao i ubrzati isporuku u odnosu na staro skladište. 

U skladištu se građevinski materijal komisionira prema narudžbama obrtnika i privatnih graditelja. Tamo se pohranjuju razni građevinski materijali, drvena građa duljine do 13 metara i razna roba u vrećama. Kako bi klijentima mogli ponuditi najširu moguću paletu robe, glavni fokus modernizacije bio je povećanje kapaciteta pohrane – do sada su proizvodi pohranjivani isključivo u višećelijskim konzolnim regalima. 

Sada srce skladišta čini sustav mobilnih regala duljine 26 metara s konzolnim regalima visine 7 metara. Pritom su mobilna vozila, zajedno s montiranim regalima, složena jedna pored drugih. Ako je potrebna roba iz određenog regala, mobilno se vozilo odmiče i otvara se željeni odjeljak. S takvim sustavom moguće je maksimalno iskorištavanje prostora, a može se postići gotovo 100 posto više skladišnog kapaciteta u usporedbi s uobičajenim „fiksnim" policama. 

Za pohranu paleta mase do 500 kilograma s izolacijskim materijalom graditelji iz tvrtke OHRA također su ugradili dva „provozna“ regala tvrtke Galler. Svaki blok visine 7,35 metara raspolaže s pet kanala. Ovaj sustav regala omogućuje skladištenje više paleta u dubinu te također osigurava optimalno iskorištavanje prostora. 

Dva sustava paletnih regala upotpunjuju skladište: regal duljine 27 metara i visine 7 metara sa šest razina skladištenja smješten je unutar hale. U vanjskom području postavljen je regal duljine 150 metara s pet razina skladištenja, a svaki pretinac može se napuniti s do 4 500 kilograma robe. 

Tvrtka OHRA ne samo da je isporučila i montirala regalne sustave za projekt, već je i ispitala nosivost poda i postavila tračnice i vozila za mobilni sustav. Skladište je dovršeno 2016., a od tada su klijenti tvrtke HBK Dethleffsen imali koristi od širokog asortimana proizvoda i značajno brže isporuke dobara.

O tvrtki HBK Dethleffsen:

Tvrtka HBK Dethleffsen GmbH obiteljsko je poduzeće s dugom poviješću i tradicijom. Utemeljio ga je Christian Dehtleffsen 1738. u Flensburgu, a od tada je tvrtka je uvijek prenošena sa oca na sina te sada njome upravlja Hayo Dethleffsen u osmoj generaciji. Sa 150 zaposlenika, tvrtka ostvaruje godišnji promet od oko 30 milijuna eura. Renome je diljem zemlje izgradila kao specijalist za građevinske materijale koji opskrbljuje kupce iz obrtničkog sektora, kao i privatne graditelje i renovatore u pokrajini Schleswig-Holstein i južnoj Danskoj.