Na glavni sadržaj

HG COMMERCIALE Biel

Galerija

Unutarnje i vanjsko skladište za građevinski i drvni materijal

Novo drive-through skladište za lokaciju Biel

HG COMMERCIALE (HGC), jedno od vodećih trgovačkih poduzeća švicarske građevinske industrije, svoje prodajno mjesto u Bielu proširilo je sustavom regala tvrtke OHRA. Kombinacija po mjeri konzolnih, paletnih i vertikalnih regala nudi mjesto za široku paletu proizvoda građevinskih materijala. Natkriveno skladište izvedeno je kao drive-through skladište - kupci se voze kroz skladište u jednom smjeru i robu dobivaju direktno iz različitih regala.

Stručnjaci iz sektora glavne gradnje i sektora građevinskog dovršavanja kod HGC pored klasičnoga građevinskog materijala dobivaju i drveni materijal, alate, vrtne artikle i zidnu i podnu oblogu. Proširenjem skladišta u Bielu HGC svojim kupcima u regiji može ponuditi još širi i dublji proizvodni asortiman. Kako bi se veliki broj raznovrsne robe sigurno i efikasno skladištio, poduzeće HGC opremilo je novo drive-through skladište kombinacijom različitih sustava regala tvrtke OHRA. Poduzeće sa sjedištem u Kerpenu, Njemačka, specijaliziralo se na sustave regala osobito za branše građevinskog, drvenog i metalnog materijala. OHRA je glavni dobavljač skladišne tehnike za HGC sa svojih 40 prodajnih mjesta.

Skladište u Bielu podijeljeno je u dvije drive-through zone na površini oko 3000 kvadratnih metara. U hali je OHRA montirala oko 600 metara duge konzolne regale visine 9 metara, na 7 razina i pretežno 2,5 metara dubokim konzolama, kojima barataju četveroputni viličari. Vertikalni regali na kraju redova regala k tome omogućavaju pregledno skladištenje letvica, profila i cijevi. Paletni i konzolni regali u vruće pocinčanoj izvedbi u vanjskom području nude mjesto za dodatnih 600 paleta. Za skladištenje izolacijskog materijala integrirana je velika bina veličine 1000 kvadratnih metara u konstrukciju hale.

OHRA regali nisu samo prema dimenzijama, nosivosti i dodatnom opremom točno prilagođeni robi koju nudi HGC, već su izvedeni i u bojama poduzeća. Nosači i okviri lakirani su crno (RAL 9017), police i konzole žuto (RAL 1018). Na taj se način korporativni dizajn trgovačkog poduzeća konzekventno provlači i do skladišta u kojem kupci preuzimaju svoju robu.

O HC COMMERCIALE

HG COMMERCIALE švicarska je trgovačka zadruga. Vodi 40 prodajnih mjesta građevinskog materijala i 20 izložbenih mjesta sa zidnim i podnim oblogama po cijeloj Švicarskoj. Asortiman obuhvaća materijale za sektor glavne gradnje i sektor građevinskog dovršavanja kao i obloge od keramike, regionalno i od prirodnog kamena i drva. Sa svojih 800 suradnika HG COMMERCIALE ostvaruje promet od oko 1 milijarde švicarskih franaka.