Na glavni sadržaj

Holz Herbst GmbH

Galerija

Paletni i konzolni regali za drvne trgovine

Manje oštećenja zahvaljujući vruće valjanim regalnim profilima u tvrtki Holz Herbst

U specijaliziranoj prodavaonici proizvoda od drveta Holz Herbst, Lüneburg, često je kod rukovanja proizvodima od drva znalo doći do oštećenja proizvoda i regala. Novim regalima tvrtke OHRA koji su napravljeno od vruće valjanih čeličnih profila i punih stijenki, tvrtka je uvelike smanjila oštećenja. Masivan način izvedbe istovremeno omogućava izradu viših regala s dodatnim razinama za pohranu proizvoda, čime se još bolje iskorištava kapacitet skladišta.

Tvrtka Holz Herbst se prije svega specijalizirala na rad sa stolarima i dokazala se kao dobavljač najvišeg stupnja kvalitete - težište je postavljeno na stolarske radnje. Tako tvrtka primjerice direktno dobavlja robu na mjesta na koja se ona ugrađuje. Skladište pritom igra vrlo važnu ulogu: ono ne samo da čuva dovoljnu količinu robe, već omogućava i glatko odvijanje cijelog poslovnog procesa dostave. Međutim, staro skladište tvrtke nije moglo zadovoljiti sve veće zahtjeve klijenata u pogledu kvalitete robe i brzine dostave: Staro je skladište tako često imalo premalo prostora za prihvat potrebne robe za rad pa se uskladištena roba morala često premještati kako bi se oslobodio pristup drugoj robi koja se nalazila malo dublje pohranjena unutar skladišta. Preslagivanjem robe se često gubilo na vremenu, a nerijetko je pritom došlo i do oštećenja - kako robe, tako i regala u skladištu.

Iz tog je razloga Herbst svoje skladište opremio regalima tvrtke OHRA. OHRA je tvrtka sa sjedištem u mjestu Kerpenu u Njemačkoj i specijalizirala se za sustave regala koji su između ostaloga dobri za specijalizirane prodavaonice proizvodima od drveta. Tvrtka Holz Herbst je bila posebno oduševljena masivnom kvalitetom regala. U usporedbi s regalima od drveta vruće valjani čelični profili koji su ugrađeni u regale tvrtke OHRA bolje podnose udarce budući da su elastični i ne savijaju se te stoga trajno zadržavaju svoju nosivost.

Tvrtka Holz Herbst je još 1993. godine opremila prvu od svoje tri hale regalima tvrtke OHRA. 1996. je potom opremljena i druga, a 2012. i treća hala. Budući da se u tvrtki Holz Herbst skladište najrazličitiji proizvodi - od najmanjeg vijka od 18 metarskih hvataljki za rezano drvo - koriste se OHRA konzolni regali različitih duljina konzola i paletni regali širine pretinca od 2700 mm. Redovi regala su u prosijeku dugački 36 metara i kod širine od sedam metara nude šest razina za skladištenje.

Tvrtka Holz Herbst je sustavom regala OHRA znatno povećala kapacitet svojih skladišta i omogućila lakši pristup uskladištenoj robi. Istovremeno su smanjena oštećenja robe i regala. Time su se također smanjili visoki troškovi koji su do tada postojali za popravak regala, a sigurnost u skladišti je čak i kod sudaranja viličarima zadržana na najvišoj razini.

O tvrtki Holz Herbst

Tvrtka Holz Herbst GmbH sa sjedištem u Lüneburgu je osnovana davne 1865. godine - tada još kao mobilna parna pilana. Ona danas zapošljava 48 zaposlenika koji ostvaruju godišnji prihod od okvirno 11 milijuna eura. Dostave se prvenstveno odvijaju u krugu od 75 kilometara oko mjesta Lüneburg, pri čemu se dostavlja drvena građa, proizvodi od drva (poput parketa, vrata ili izolacijskih materijala od drvenih vlakana) i nusproizvodi.