Na glavni sadržaj

Holz Possling

Galerija

Konzolni regali za drvnu trgovinu

Individualno skladišno rješenje iz jedne ruke za kompletan asortiman

Tvrtka Holz Possling je najveća drvna prodavaonica u Berlinu i Brandenburgu koja na svim svojim lokacijama za skladištenje asortimana koristi sustave regala tvrtke OHRA. Konzolni, paletni i vertikalni regali ovog stručnjaka za skladištenje sa sjedištem u Kerpenu, Njemačka, omogućavaju, zahvaljujući svojoj modularnoj strukturi, dovoljno prostora za skladištenje kompletnog asortimana s najrazličitijim proizvodima. Na taj način može prodavaonica materijala od drveta iz Berlina koristeći sustave regala optimalno iskoristiti kompletan raspoloživi skladišni prostor i ujedno smanjiti izdatke za rukovanje robom.

Tvrtka Possling, koja pored drveta i drvene građe također u svojem asortimanu drži pločice, kamen, materijal u vrećama i drugi građevinski materijal, svoju je robu držala u drvenim dvoranama i skladištima s blokovima. No, novo i moderno rješenje skladištenja je dovelo do boljeg iskorištenja prostora i znatnog smanjenja troškova rukovanja. Tvrtka Possling je stoga svoje skladište opremila različitim vrstama regala proizvođača OHRA Regalanlagen GmbH. Ovaj stručnjak za regale iz Kerpena nastupa uvjerljivo sa svojim opsežnim asortimanom sustava regala: Possling je, osim konzolnih i paletnih regala, također u izvedbi za teške terete, trebao i posebne regale za skladištenje vrata, okvira i za stojeće skladištenje ploča.

OHRA-sustav je pritom omogućio i provođenje posebnih želja za sustave regala: Tako se primjerice u konzolnim regalima skladišti do 14 metara duga drvena građa, pri čemu konzolni regali s duljinom konzola od 2350 milimetara osiguravaju dvostruku dubinu skladištenja od uobičajenih regala za te svrhe. Konzolni redovi s do 6 metara visine i 50 metara duljine osim toga omogućavaju veliko iskorištenje prostora skladišta. Vanjsko područje skladišta je opremljeno krovom iznad konzolnih regala, pri čemu je krovna konzola po želji Posslinga izvedena u posebno dugoj varijanti od 4 metra. Paletne regale je OHRA opremila velikim brojem polica na kojima se sigurno i ekonomično skladišti materijal u vrećama, kamen i sl.

Nakon izvedbe prvih regala je tvrtka Possling svoja skladišta stalno dalje modernizirala i dopunjavala. OHRA pritom nije samo dostavljala i montirala regale, već je izrađivala i potrebne statičke izračune za sigurno skladištenje različite robe.

O tvrtki Holz Possling

Tvrtka Possling GmbH & Co. KG sa sjedištem Berlinu je osnovana davne 1841. godine i još je uvijek u obiteljskom vlasništvu. Drvo je i dalje materijal kojim se ovaj veletrgovac i trgovac na malo najviše bavi: od neobrađene grede do obrađene građe, ova tvrtka nudi veliki izbor debljina, duljina i profila. Asortiman se proteže od parketa do krovnih greda, od zimskih vrtova do ograda za vrtove, od ploča od iverice do prozorskih okvira. Ova stručna prodavaonica dopunjuje svoj asortiman proizvoda alatom, strojevima, sanitarnim proizvodima, električnim materijalom, bojama i pričvrsnim materijalom. Tvrtka na tri lokacije zapošljava oko 450 zaposlenika i ostvaruje godišnji promet od oko 100 milijuna eura.