Na glavni sadržaj

HTI Dinger & Hortmann

Dimenzijama prilagođeni regali za okomitu pohranu i konzolni regali za učinkovitu logistiku cijevi

S novim centralnim skladištem cijevi u Chemnitzu, HTI Dinger & Hortmann, veletrgovac za niskogradnju i industrijsku tehnologiju, značajno je povećao učinkovitost svojih logističkih procesa. Veliki broj cijevi odnosno snopova cijevi različitih duljina i masa pohranjuje se u 30 regala za okomitu pohranu iz tvrtke OHRA. Ravno skladištenje omogućuje ciljano popunjavanje i vađenje pojedinih vrsta cijevi s pomoću četiriju premosnih dizalica. Cijevi se također mogu transportirati izravno s kamiona na regale za okomitu pohranu - bez potrebe da ih zakrećete, spuštate ili poravnavate na bilo koji drugi način. Selektivan pristup cijevima i jednostavno rukovanje omogućuju posebno učinkovitu logistiku cijevi. Osim toga, konzolni regali, također iz tvrtke OHRA, na unutarnjim i vanjskim stijenama hale omogućuju mjesto kojim se štedi prostor za lakše cijevi izrađene od plastike ili čelika tankih stijenki. 

Kamioni se prilikom popunjavanja i vađenja robe mogu po dvotračnoj prometnici uvesti izravno u dvoranu. Regali za okomitu pohranu poravnavaju se u smjeru vožnje, tako da se cijevi s pomoću premosnih dizalica mogu podići izravno s površine utovara u regale za okomitu pohranu, a da se pri tome moraju okretati. To omogućuje utovar i istovar s najvećom mogućom učinkovitošću. Veliki broj pretinaca za okomitu pohranu omogućuje da se svaka vrsta cijevi pohrani u svom odjeljku. To omogućuje brzo komisioniranje narudžbi različitih cijevi. Regali za okomitu pohranu svojim su dimenzijama i nosivošću pretinaca prilagođeni različitim cijevima dostupnima u tvrtki HTI - sustav se sastoji od regala za robu dugu između 3 i 12 metara, s nosivošću pretinaca između 1 i 10 tona. Regali su konstruirani individualno u skladu sa zahtjevima tvrtke HTI - na taj način postiže se visoka iskorištenost raspoloživog skladišnog prostora. 

Dok teške i duge cijevi, odnosno snopovi cijevi, svoje mjesto nalaze u regalima za okomitu pohranu, lagane cijevi se skladište na konzolnim regalima tvrtke OHRA. Otprilike 5 metara visoki pocinčani regali postavljaju se s jedne strane na unutarnjim stijenama hale, a s druge strane oko vanjskih stijena. Utični klinovi i rukavci na krajevima 1,4 metara dugačkog kraka s nosivošću do 640 kilograma osiguravaju sigurno skladištenje cijevi. 

Novo skladište centralizira HTI-ovu logistiku, prethodno podijeljenu na razne manje skladišne hale u okolini. Tvrtka se nije uvjerila samo u tehnologiju regala, već i kompetentnost, pouzdanost i brzu obradu narudžbi od strane tvrtke OHRA: Između predaje narudžbe i stavljanja u promet samo su tri mjeseca. S novim skladištem cijevi HTI je sada na dobitku zbog optimiziranih procesa skladištenja i smanjenih troškova logistike. 

O tvrtki HTI Dinger & Hortmann:

HTI Dinger & Hortmann KG je specijalizirani veletrgovac za široki asortiman proizvoda za niskogradnju i industrijsku tehnologiju. Kupci su uglavnom komunalna poduzeća, vodoopskrbna poduzeća, tvrtke za odvoz smeća, vodoinstalateri i industrijska poduzeća. Oni imaju koristi, među ostalim, od zajamčene isporuke na radilište u određeno vrijeme. Tvrtka HTI Dinger & Hortmann KG proizašla je iz tvrtke HTI „Mitteldeutschland“ GmbH & Co. Handels KG utemeljene 1996. Godinu dana kasnije tvrtka se preselila u Klipphausen kod Dresdena. Danas je tvrtka zastupljena u cijeloj državi na dvanaest lokacija u Saskoj i Saskoj-Anhaltu. Tvrtka HTI Dinger & Hortmann KG dio je HTI grupe, koja se sastoji od skupine srednjih tvrtki i prisutna je na 65 lokacija u Njemačkoj te tvrtki u pet drugih europskih zemalja. HTI je pak dio GC grupe, integracije neovisnih, srednjih veletrgovaca. Danas ih ima više od 10 tvrtki u cijeloj Njemačkoj s oko 650 lokacija, kao i ostalih tvrtki u 14 europskih zemalja. Kao dobavljač cjelovitog asortimana, GC GRUPA isporučuje sve standardne marke proizvoda iz područja građevinske tehnologije.


Projektna galerija

cantilever racking galvanized
cantilever racking system
cantilever racking system
cantilever racking system
cantilever racking system