Na glavni sadržaj

HTI Dinger & Hortmann

Galerija

cantilever racking galvanized
cantilever racking system
cantilever racking system
cantilever racking system
cantilever racking system

Dimenzijama prilagođeni regali za okomitu pohranu i konzolni regali za učinkovitu logistiku cijevi

S novim centralnim skladištem cijevi u Chemnitzu, HTI Dinger & Hortmann, veletrgovac za niskogradnju i industrijsku tehnologiju, značajno je povećao učinkovitost svojih logističkih procesa. Veliki broj cijevi odnosno snopova cijevi različitih duljina i masa pohranjuje se u 30 regala za okomitu pohranu iz tvrtke OHRA. Ravno skladištenje omogućuje ciljano popunjavanje i vađenje pojedinih vrsta cijevi s pomoću četiriju premosnih dizalica. Cijevi se također mogu transportirati izravno s kamiona na regale za okomitu pohranu - bez potrebe da ih zakrećete, spuštate ili poravnavate na bilo koji drugi način. Selektivan pristup cijevima i jednostavno rukovanje omogućuju posebno učinkovitu logistiku cijevi. Osim toga, konzolni regali, također iz tvrtke OHRA, na unutarnjim i vanjskim stijenama hale omogućuju mjesto kojim se štedi prostor za lakše cijevi izrađene od plastike ili čelika tankih stijenki. 

Kamioni se prilikom popunjavanja i vađenja robe mogu po dvotračnoj prometnici uvesti izravno u dvoranu. Regali za okomitu pohranu poravnavaju se u smjeru vožnje, tako da se cijevi s pomoću premosnih dizalica mogu podići izravno s površine utovara u regale za okomitu pohranu, a da se pri tome moraju okretati. To omogućuje utovar i istovar s najvećom mogućom učinkovitošću. Veliki broj pretinaca za okomitu pohranu omogućuje da se svaka vrsta cijevi pohrani u svom odjeljku. To omogućuje brzo komisioniranje narudžbi različitih cijevi. Regali za okomitu pohranu svojim su dimenzijama i nosivošću pretinaca prilagođeni različitim cijevima dostupnima u tvrtki HTI - sustav se sastoji od regala za robu dugu između 3 i 12 metara, s nosivošću pretinaca između 1 i 10 tona. Regali su konstruirani individualno u skladu sa zahtjevima tvrtke HTI - na taj način postiže se visoka iskorištenost raspoloživog skladišnog prostora. 

Dok teške i duge cijevi, odnosno snopovi cijevi, svoje mjesto nalaze u regalima za okomitu pohranu, lagane cijevi se skladište na konzolnim regalima tvrtke OHRA. Otprilike 5 metara visoki pocinčani regali postavljaju se s jedne strane na unutarnjim stijenama hale, a s druge strane oko vanjskih stijena. Utični klinovi i rukavci na krajevima 1,4 metara dugačkog kraka s nosivošću do 640 kilograma osiguravaju sigurno skladištenje cijevi. 

Novo skladište centralizira HTI-ovu logistiku, prethodno podijeljenu na razne manje skladišne hale u okolini. Tvrtka se nije uvjerila samo u tehnologiju regala, već i kompetentnost, pouzdanost i brzu obradu narudžbi od strane tvrtke OHRA: Između predaje narudžbe i stavljanja u promet samo su tri mjeseca. S novim skladištem cijevi HTI je sada na dobitku zbog optimiziranih procesa skladištenja i smanjenih troškova logistike. 

O tvrtki HTI Dinger & Hortmann:

HTI Dinger & Hortmann KG je specijalizirani veletrgovac za široki asortiman proizvoda za niskogradnju i industrijsku tehnologiju. Kupci su uglavnom komunalna poduzeća, vodoopskrbna poduzeća, tvrtke za odvoz smeća, vodoinstalateri i industrijska poduzeća. Oni imaju koristi, među ostalim, od zajamčene isporuke na radilište u određeno vrijeme. Tvrtka HTI Dinger & Hortmann KG proizašla je iz tvrtke HTI „Mitteldeutschland“ GmbH & Co. Handels KG utemeljene 1996. Godinu dana kasnije tvrtka se preselila u Klipphausen kod Dresdena. Danas je tvrtka zastupljena u cijeloj državi na dvanaest lokacija u Saskoj i Saskoj-Anhaltu. Tvrtka HTI Dinger & Hortmann KG dio je HTI grupe, koja se sastoji od skupine srednjih tvrtki i prisutna je na 65 lokacija u Njemačkoj te tvrtki u pet drugih europskih zemalja. HTI je pak dio GC grupe, integracije neovisnih, srednjih veletrgovaca. Danas ih ima više od 10 tvrtki u cijeloj Njemačkoj s oko 650 lokacija, kao i ostalih tvrtki u 14 europskih zemalja. Kao dobavljač cjelovitog asortimana, GC GRUPA isporučuje sve standardne marke proizvoda iz područja građevinske tehnologije.