Na glavni sadržaj

ITS Rotterdam

Kombinirano skladište s konzolnim regalima i regalima za palete

Visoki regali za građevinski materijal i drvo

Novoizgrađeno skladište nizozemske tvrtke za trgovinu građevinskim materijalima i drvetom ITS Rotterdam omogućuje spajanje komisione i robe na skladištu u jednom skladištu. Skladište je opremljeno s 9 metara visokim sustavima regala tvrtke OHRA uz pomoć kojih je realizirano 460 paletnih mjesta te 396 metara konzolnih regala.

ITS Rotterdam je ujedno i veletrgovina građevinskim materijalima i drvetom i građevinska trgovina za kupce koji su sami svoj majstor te profesionalne majstore. U priključku se nalazi i vlastita stolarija koja isporučuje prozore, vrata i okvire po mjeri. Ovom neobičnom kombinacijom tvrtka ITS uspješno zauzima posebno mjesto na tržištu. Novim skladištem u sjedištu tvtke u Rotterdamu, komisiona roba i masovna roba za velekupce koja je do sada odijeljeno skladištena, trebala bi biti spojena.

Regale koji su za to potrebni isporučila je tvrtka OHRA, specijalist za konzolne regale i regale za palete iz grada Kerpena, Njemačka. Tvrtka ITS nije bila uvjerena samo u kvalitetu regalnih sustava načinjenih od normiranih, toplo valjanih građevinskih čelika, nego joj je OHRA sa svojim modularnim konceptom ponudila i rješenje po mjeri za skladišne potrebe u ITS-ovom logističkom centru.

Kako bi se optimalno uskladištilo drvo, ploče i građevinske materijale OHRA je u samo dva mjeseca podigla jedanaest redova dugih 36 metara konzolnih regala te dva reda regala za palete. S visinom regala od 9 metara sva raspoloživa površina se koristi na najbolji mogući način, a reduciraju se i dionice koje mora prijeći viličar. Regali za palete sa širinom police od 2.700 milimetara na šest razina nude ukupno 462 skladišna mjesta. Konzolni regali na devet razina omogućavaju skladištenje ploča i dugih drveta, a širina konzole se kreće između 1.100 i 1.550 milimetara. Budući da ITS trguje i s teškim tvrdim drvima, neki su dijelovi regala koncipirani i kao regali za velike terete.

Vodilice koje se nalaze u području poda omogućavaju sigurno rukovanje viličarom koji je specijalno izrađen od tvrtke Hubtex za uske prolaze u 2.530 milimetra širokim prolazima između regala. Prve tri razine regala služe za skladištenje potrebnih arikla za komisioniranje prema nalozima, a gornje područje nudi prostor za masovnu robu.

Za optimalan proces gradnje OHRA je najprije isplanirala regale, a tijelo zgrade je naknadno prilagođeno sustavu regala. To je zahtijevalo visok stupanj preciznosti pri izvedbi montiranja regala, ali se klijentima na taj način unaprijed osiguralo optimiranje investicijskih troškova zgrade.


Projektna galerija