Na glavni sadržaj

ITS Rotterdam

Galerija

Kombinirano skladište s konzolnim regalima i regalima za palete

Visoki regali za građevinski materijal i drvo

Novoizgrađeno skladište nizozemske tvrtke za trgovinu građevinskim materijalima i drvetom ITS Rotterdam omogućuje spajanje komisione i robe na skladištu u jednom skladištu. Skladište je opremljeno s 9 metara visokim sustavima regala tvrtke OHRA uz pomoć kojih je realizirano 460 paletnih mjesta te 396 metara konzolnih regala.

ITS Rotterdam je ujedno i veletrgovina građevinskim materijalima i drvetom i građevinska trgovina za kupce koji su sami svoj majstor te profesionalne majstore. U priključku se nalazi i vlastita stolarija koja isporučuje prozore, vrata i okvire po mjeri. Ovom neobičnom kombinacijom tvrtka ITS uspješno zauzima posebno mjesto na tržištu. Novim skladištem u sjedištu tvtke u Rotterdamu, komisiona roba i masovna roba za velekupce koja je do sada odijeljeno skladištena, trebala bi biti spojena.

Regale koji su za to potrebni isporučila je tvrtka OHRA, specijalist za konzolne regale i regale za palete iz grada Kerpena, Njemačka. Tvrtka ITS nije bila uvjerena samo u kvalitetu regalnih sustava načinjenih od normiranih, toplo valjanih građevinskih čelika, nego joj je OHRA sa svojim modularnim konceptom ponudila i rješenje po mjeri za skladišne potrebe u ITS-ovom logističkom centru.

Kako bi se optimalno uskladištilo drvo, ploče i građevinske materijale OHRA je u samo dva mjeseca podigla jedanaest redova dugih 36 metara konzolnih regala te dva reda regala za palete. S visinom regala od 9 metara sva raspoloživa površina se koristi na najbolji mogući način, a reduciraju se i dionice koje mora prijeći viličar. Regali za palete sa širinom police od 2.700 milimetara na šest razina nude ukupno 462 skladišna mjesta. Konzolni regali na devet razina omogućavaju skladištenje ploča i dugih drveta, a širina konzole se kreće između 1.100 i 1.550 milimetara. Budući da ITS trguje i s teškim tvrdim drvima, neki su dijelovi regala koncipirani i kao regali za velike terete.

Vodilice koje se nalaze u području poda omogućavaju sigurno rukovanje viličarom koji je specijalno izrađen od tvrtke Hubtex za uske prolaze u 2.530 milimetra širokim prolazima između regala. Prve tri razine regala služe za skladištenje potrebnih arikla za komisioniranje prema nalozima, a gornje područje nudi prostor za masovnu robu.

Za optimalan proces gradnje OHRA je najprije isplanirala regale, a tijelo zgrade je naknadno prilagođeno sustavu regala. To je zahtijevalo visok stupanj preciznosti pri izvedbi montiranja regala, ali se klijentima na taj način unaprijed osiguralo optimiranje investicijskih troškova zgrade.