Na glavni sadržaj

J. Stocker Fensterbau AG

Galerija

mobile cantilever racking system
mobile cantilever racking system
mobile cantilever racking system
mobile cantilever racking system

Stocker Fenster: Optimalno iskorištenje prostora

Novi mobilni regalni sustav tvrtke OHRA omogućuje tvrtki J. Stocker Fensterbau AG da s vrlo malo dodatnog prostora značajno proširi skladišne ​​kapacitete za grede. Četiri dvostrana konzolna regala postavljena na pomične postolje omogućuju dobivanje prostora za pohranu, uz istovremenu uštedu hodnika. Sustavom se upravlja putem daljinskog upravljača, na primjer, s viličara ili pak ručno na pomičnom postolju. Upravljanje radio vezom također omogućuje specijalne funkcije, poput pozicioniranja regala za ručno komisioniranje ili automatsko oslobađanje prolaza do vrata hale nakon određenog vremenskog razdoblja bez kretanja. Osim toga, radio upravljanje sustavom prošireno je tako da se njime može upravljati i četverim vratima hale.

Stocker proizvodi pojedinačne drvene i drveno-metalne prozore za sve vrste zgrada. Zahvaljujući vrhunski modernoj proizvodnji, tvrtka može brzo i fleksibilno reagirati na zahtjeve kupaca. Povećanje sječe drva sada je zahtijevalo znatno veće kapacitete skladišta za šest metara dugačke grede, koje se upotrebljavaju kao polazni materijal za prozore. Za to bi se, međutim, trebalo zauzeti što manje prostora u postojećoj hali. Stoga je tvrtka Stocker ugradila sustav pokretnih regala iz tvrtke OHRA: On se sastoji od konzolnog regala koji je pričvršćen za pod i četiri dvostrana regala montirana na pomično postolje. Pomicanjem pomičnog postolja u kompaktni blok za skladištenje, uvijek je samo jedan prolaz regala otvoren za rad s četverosmjernim viličarem - tako da je iskorištenost prostora vrlo velika. Četiri pomična regala duga su 6,4 metara i nude maksimalnu visinu za odlaganje od pet metara na pet razina regala. Svaka podvozje pritom se može opteretiti s preko 39 tona.

Sustavom se upravlja putem dvaju radio upravljača ili ručno na pomičnom postolju. Budući da 16 metara dugačko pokretno postolje prelazi preko prolaza do susjedne hale, na vrata hale ugrađen je dodatni gumb kojim se može otvoriti odgovarajući prolaz za regal. Osim toga, sustav upravljanja se programira na takav način da regali oslobode prolazak prema vratima nakon deset minuta neaktivnosti. Upravljanje sustavom regala omogućuje i upravljanje s ukupno četvero vrata hale - tako da je vozaču viličara dovoljan samo jedan daljinski upravljač s kojim može upravljati i regalima, i vratima. S pomoću upravljača se također regali mogu dovesti u položaj za komisioniranje: Pritom je svih pet prolaza između regala otvoreno, tako da se drvo može ručno vaditi.

Sustav regala, koji je pušten u rad u kolovozu 2020., sada pruža i potreban plus za skladišne kapacitete, kao i znatno učinkovitije i prikladnije vađenje drvene građe.

O tvrtki J. Stocker Fensterbau AG:

1981. godine Hans Stocker je preuzeo stolarski obrt od oca i osnovao tvrtku J. Stocker Fensterbau AG. Proizvodnja prozora postaje glavna grana poslovanja. 2013. godine tvrtku je u konačnici preuzeo Daniel Egli. Danas Stocker zapošljava preko 25 zaposlenika i isporučuje prozore po mjeri za sve vrste zgrada, kupcima na području gradova Baden, Luzern i Zug. Središte proizvodnje je vrhunski moderna tvornica Weinig Conturex. Isporučeno drvo ona obrađuje potpuno automatski i s maksimalnom preciznošću na tri radna portala do svih željenih veličina i vrsta profila. Sastavljeni okviri se zatim automatski lakiraju i montiraju u visokokvalitetne prozore.