Na glavni sadržaj

Josef Schuberth & Söhne KG

Galerija

Visoki regali za specijaliziranu prodavaonicu građevinskog materijala

Optimalno iskorišten skladišni prostor

Prilikom proširenja svoje prodavaonice građevinskog materijala u austrijskom mjestu Melk, je tvrtka Josef Schuberth & Söhne KG postavila je visoki regal, kojim se raspoloživi prostor skladišta može optimalno iskoristiti. OHRA, specijalist za sustave regala iz njemačkog grada Kerpena, ugradio je jedanaest redova regala, od toga osam i pol redova regala za palete i dva i pol reda konzolnih regala.

U tim se regalima skladišti dugački materijal s područja drvenog materijala, niske gradnje, vrtlarstva i vanjskog uređenja, kao i teška roba iz asortimana prirodnog i betonskog kamena. Osim toga, u regalima se skladište i sezonski artikli iz područja prodavaonice građevinskog materijala, kao primjerice kosilice za travu.

Kako bi se za te različite artikle osiguralo što više prostora za njihovo skladištenje, pretinci regala za palete izvedeni su u različitim veličinama od 2200 do 4000 milimetara. Opterećenja pojedinih pretinaca su od 3000 do 4800 kilograma. Regali su podijeljeni na sedam razina za skladištenje, a najviša razina nalazi se na visini od 9 metara. U tako izvedenim regalima može se skladištiti 7000 paleta. Glomazna i dugačka roba skladišti se u redovima konzolnih regala duljine 28,5 metara. Regali su opremljeni s 1200 milimetara dugačkim konzolama; svaka pojedina konzola može nositi do 800 kilograma. Konzole OHRA regala horizontalno se pričvršćuju za stalke na način da se samo ovjese, nije ih potrebno pričvršćivati vijcima ili variti. Na taj način konzole ostaju fleksibilne i mogu se slobodno kretati u slučaju udaraca. Stalci regala su štancani u rasterima od 100 milimetara te se na taj način mogu brzo prilagoditi promjenjivim potrebama u skladištu - bez primjene alata.

Schuberth je osim hale s visokim regalima također uredio skladište na otvorenom, koje je opremio OHRA konzolnim i regalima za palete. Cinčani stalci za regale pritom istovremeno služe kao noseći elementi krova: Redovi regala kod kojih se regali nalaze samo s jedne strane, imaju montiran jednostrešnji kosi krov, a dvostrani redovi regala, gdje se regali nalaze s obje strane, opremljeni su dvostrešnjim krovovima. OHRA je kao dio svoje usluge za tu narudžbu također izračunala statiku za opterećenje snijegom i vjetrom. Regali su opremljeni različitim priborom, poput razdvojnika, zaštite od udaraca, prevlaka ili rešetki, čime su prilagođeni individualnim potrebama Schubertha.

Schuberth time od 2012. godine znatno profitira od većeg kapaciteta skladišta. „Dobili smo i bolji pregled u skladištu, a također smo brži kod rukovanja s robom“, rekao je direktor tvrtke, diplomirani inženjer Heinz Schuberth. „Tvrtka Schuberth je poznata po tome da nudi kompletan asortiman građevinskog materijala u uvijek dovoljnim i dostupnim količinama, a također je brza u izvođenju usluga - moderno skladište s visokim regalima je ključni element naše logistike robom! “

O tvrtki Schuberth

Tvrtka Josef Schuberth & Söhne KG je osnovana 1935. godine i danas ima dvije specijalizirane prodavaonice građevinskog materijala u Melku, prvu takvu specijaliziranu prodavaonicu saveza Hagebau u Austriji i jednu prodavaonicu u Wieselburgu. Tvrtka zapošljava ukupno oko 180 zaposlenika te ostvaruje godišnje prihode od 40 milijuna eura u Austriji. Kod proširenja prodavaonice u Melku 2011. godine je tvrtka modernizirana i trgovina je proširena u pravi kompetencijski centar za prodaju građevinskog materijala. I sama prodavaonica građevinskog materijala te odjel za vrtlarstvo su znatno prošireni. Intersport i Vedes prodavaonica igračaka zaokružuju ponudu centra.