Na glavni sadržaj

Karl Pichler

Galerija

mobile cantilever racking
mobile cantilever racking
mobile cantilever racking
mobile cantilever racking
mobile cantilever racking
mobile cantilever racking

Pomaknite 750 tona drva pritiskom na gumb

Kako bi se poboljšala dostupnost robe i dobilo više prostora za širi asortiman proizvoda, južnotirolski veletrgovac drvom, Karl Pichler, modernizirao je svoje skladište sustavom pomičnih postolja tvrtke OHRA. Novo skladište osigurava prostor za skladištenje 130 kamionskih tovara drvenih ploča. Svaki od četiri dvostruka regala ima kapacitet skladištenja do 750 tona – sa vlastitom težinom regala od 720 tona. Montaža regala na pomična postolja omogućuje skladištenje koje značajno štedi prostor, a istovremeno omogućuje brz i jednostavan pristup pohranjenim predmetima.

Karl Pichler preko svojih četiriju lokacija opskrbljuje tržišta Južni Tirol, Trentino i Sjeverni Tirol. Proizvodni program obuhvaća drvo i drvne materijale, kao i drvene podove, terase i fasadna rješenja. Do danas se roba pohranjivala na standardnim regalima. Međutim, oni više nisu pružali dovoljno prostora za rastući asortiman proizvoda. Osim toga, potrebno je povećati zalihu svakog artikla kako bi se osigurala još bolja dostupnost robe. 

Tvrtka Karl Pichler AG je stoga odlučila zamijeniti stari sustav skladištenja potpuno automatiziranim sustavom na pomičnom postolju iz tvrtke OHRA. Ovaj sustav skladištenja, za razliku od regalskih sustava učvršćenih u pod, zahtijeva samo jedan radni korak za dopiranje do svih skladišnih mjesta. On se otvara između dvaju redova polica kada treba pristupiti skladišnom mjestu. Tako se Karl Pichler može odreći neproduktivnih skladišnih prolaza i ipak brzo i lako pristupati robi.

Tvrtka OHRA je skladište opremila s četiri dvostrana konzolna regala montirana na pomičnim postoljima, na čeonim stranama skladišta dodatno je ugrađen po jedan jednostrani konzolni regal - oni čine takozvani okvir sustava pomičnog postolja. Svaki pokretni regal je dugačak 34 metra i visok gotovo 11 metara. Kako bi se postigla potrebna visoka nosivost, svaki od 35 stalaka sastoji se od 450 IPE profila - najjačih profila iz programa tvrtke OHRA: Oni omogućuju nosivost od 19,2 tone na 13 razina skladištenja. Sve u svemu, to znači da svaka pokretna ćelija regala ima kapacitet skladištenja od 750 tona - uz masu regala od 720 tona. S novim regalnim sustavom, klijenti Karla Pichlera mogu pristupiti širem asortimanu robe u kraćem vremenu - i to na istoj osnovnoj površini kao i u starom skladištu.

O Karlu Pichleru:

Tvrtka Karl Pichler AG utemeljena je 1958. i danas djeluje kao obiteljska tvrtka u svojoj drugoj generaciji. Veletrgovačko se poduzeće tijekom godina etabliralo kao specijalist za drvo i materijale od drva. Njihovi klijenti su stolari, drvodjelci i podopolagači, kao i arhitekti. Osim sjedišta u Algundu, u kontinuiranom širenju 1990. godine je izgrađena podružnica u Brixenu, a 1992. godine podružnica u Bozenu. Godine 1995. osnovana je partnerska tvrtka Karl Pichler Edelhölzer GmbH sa sjedištem u Kematenu i. T. (A). Sa svoje četiri lokacije, tvrtka opskrbljuje tržišta Južnog Tirola, Trentina i Sjevernog Tirola.