Na glavni sadržaj

Ketten Gép: Preko 60 posto veći kapacitet skladištenja zbog pomičnih regala

Galerija

mobile pallet racking
mobile pallet racking
mobile pallet racking
mobile pallet racking
mobile pallet racking

Ketten Gép: Preko 60 posto veći kapacitet skladištenja zbog pomičnih regala

Tvrtka Ketten Gép, trgovac strojevima za zemljane i građevinske radove sa sjedištem u Nagytarcsi kod Budimpešte u Mađarskoj, modernizirala je svoje skladište rezervnih dijelova rješenjem za skladištenje iz tvrtke OHRA: Zamjenom postojećeg paletnog skladišta pomičnim regalnim sustavom, kapacitet skladištenja u postojećem skladištu povećao se za 60 posto. Pritom se postojeći paletni regali ponovno upotrebljavaju te su nadopunjeni paletnim regalima tvrtke OHRA i postavljeni na ukupno tri pomična postolja. Svako do tih pomičnih postolja ima nosivost do 108 tona.

Ketten Gép ne bavi se samo zemljanim i građevinskim strojevima, već ih i popravlja te nudi potrebne rezervne dijelove. Pritom je brzo rješenje problema kupaca glavni prioritet tvrtke - građevinski strojevi koji se ne upotrebljavaju ne zarađuju novac. Zbog toga tvrtka ima na raspolaganju sve veći asortiman rezervnih dijelova, poput gumenih i čeličnih lanaca za bagere, lančanika ili čak dijelova motora i osovine. Uz to, Ketten Gép nudi i hidrauličke alate za pričvršćivanje, kao što su glave za razbijanje ili škare za rušenje za građevinske strojeve. Kontinuiranim širenjem asortimana postojeće skladište doseglo je svoje granice, tako da je tvrtka Ketten Gép morala pronaći rješenje kojim bi se skladišni kapaciteti u postojećoj zgradi mogli značajno proširiti.

U tu svrhu tvrtka Ketten Gép je već uključila tvrtku OHRA u fazi planiranja: Specijalist za tehnologiju skladištenja sa sjedištem u Kerpenu kod Kelna razvio je koncept po mjeri za sustav pokretnih regala.

Pritom se stari paletni regali drugiih proizvođača montiraju na pomično postolje i nadopunjuju paletnim regalima iz tvrtke OHRA. Kod tvrtke Ketten Gép 8,6 metara dugačko pomično postolje kreće se na 4 tračnice. Prilikom pristupa pretincu u skladištu otvara se samo prolaz koji je za to potreban - sa širinom od 3,5 metara bočni viličar kojega tvrtka Ketten Gép upotrebljava može robu udobno slagati ili uklanjati. Rezultat je visok stupanj iskorištenosti prostora i odgovarajuće povećanje raspoloživog skladišnog kapaciteta.

S opterećenjem pretinca od 3 tone i na pet razina skladišta, regali visoki 5,5 metara kreću se brzinom pomičnog postolja do 4,8 metara u minuti - impresivan spektakl u kojem, prema tvrtki Ketten Gép, kupci uvijek iznova uživaju.

Kod tvrtke Ketten Gép brzina gradnje novog skladišta također je bila impresivna: Tvrtki OHRA je trebalo manje od mjesec dana da demontira stare regale, postavi tračnice i montira pokretne regale, uključujući sustav upravljanja. Prema tvrtki Ketten Gépu, OHRA se savršeno uklapa u vlastitu filozofiju poduzeća: Kvalitetni proizvodi po pristupačnim cijenama, brzini i učinkovitosti.

O tvrtki Ketten Gép:

Tvrtka Ketten Gép utemeljena je 1993. kao trgovina strojevima za zemljane radove i građevinarstvo. Tvrtka je, između ostalog, predstavnik tvrtke VemaTrack, dobavljača dijelova za podvozja te gumenih i čeličnih lanaca za buldožere i bagere. Druga uzdanica su hidraulični priključci za bagere. Sjedište tvrtke Ketten Gép ima sjedišta u Nagytarcsu kod Budimpešte.