Na glavni sadržaj

Knaus Tabbert

Galerija

Kratak put do mobilnih vozila

Knaus Tabbert, vodeći proizvođač kampera u Europi, značajno je proširio svoje proizvodne kapacitete u svom sjedištu u Jandelsbrunnu novom proizvodnom halom. Izravno povezano skladište omogućuje opskrbu proizvodnje uz minimalno vrijeme isporuke dijelova. OHRA je za novo skladište isporučila konzolne i paletne regale koji pružaju velike nosivosti i na velikim visinama, a ponuđač sustava iz Kerpena uspio je na najbolji način zadovoljiti složene zahtjeve u pogledu protupožarnih uređaja.

Kratki putevi i FIFO
Novo skladište zamjenjuje razna blok-skladišta, konzolna i klasična paletna regalna skladišta, od kojih su neka bila unajmljena od vanjskih pružatelja usluga. Izravnim povezivanjem novog skladišta s proizvodnjom skraćuju se transportni putovi te smanjuju zalihe materijala i dijelova u okviru proizvodnje. Istodobno, skladištenje u novim konzolnim i paletnim regalima značajno smanjuje rizik od oštećenja uskladištene robe – posebno za vezane šperploče koje su prethodno bile skladištene u blokovima. Osim toga, mnogi su se materijali morali neprestano premještati kako bi se moglo primijeniti načelo FIFO (prvi unutra – prvi van). Ljepila, na primjer, imaju ograničen vijek trajanja, pa je primjena načela FIFO apsolutno nužna. Osim toga, Knaus Tabbert općenito nastoji implementirati FIFO skladištenje za sve materijale.

Paletni i konzolni regali 
Kombinacija konzolnih i paletnih regala omogućuje skladištenje najrazličitijih materijala kao što su ljepila, aluminijski koluti i koluti umjetnih materijala, vezane šperploče, PVC podovi ili drvene trake i trake od poliuretanske pjene. Jedna od prednosti polica tvrtke OHRA izrađenih od toplo valjanih čeličnih profila jest njihova visoka nosivost: U tvrtki Knaus Tabbert, primjerice, konzolni regali mogu nositi do 12 tona po postolju, a nosivost jedne konzolne ruke iznosi do 1000 kilograma, čak i na najvišoj razini skladištenja na visini od 7,5 metara. Koluti umjetnih materijala težine do 1,2 tone i koluti lima do maksimalne težine 1,8 tona skladište se na paletnim regalima. Rešetkasti podovi omogućuju fleksibilno skladištenje bez obzira na format pomagala za utovar koluta. Neki konzolni regali imaju i rešetkaste podove kako bi se osiguralo skladištenje raznih spremnika i nosača tereta.

Integrirana zaštita od požara za uštedu prostora
Skladište je zbog skladišnog materijala (drvo, ljepilo, plastika) razvrstano u vrlo visoku protupožarnu klasu. Zbog toga je regale trebalo potpuno opremiti sprinkler sustavima. OHRA je ponudila fleksibilno rješenje, posebno za konzolne regale: Šipke postolja s po dvije rupe od 80 milimetara kroz koje su se mogli provući kabeli za protupožarne uređaje. To rješenje ne samo da se pokazalo posebno štedljivim u pogledu prostora, nego su i kabeli dobro zaštićeni od oštećenja.