Na glavni sadržaj

Kraft Baustoffe

Galerija

Vanjsko skladište s krovom i zvučnom izolacijom

Kraft Baustoffe, prema vlastitim podacima trenutačno najveći trgovac građevinskim materijalom na području Minhena, realizirao je otvoreno skladište svoje nove poslovnice Höhenkirchen-Siegertsbrunn s paletnim i konzolnim regalima tvrtke OHRA. Police nisu opremljene samo krovovima, već - budući da su se morali primijeniti strogi zahtjevi za zaštitu od buke - imaju i obloge na stražnjoj stijeni koje služe kao element zaštite od buke. 

Tvrtka Kraft je 2019. godine ujedinila lokacije Höhenkirchen i Wolfratshausen u novoj podružnici Höhenkirchen-Siegertsbrunn. Sada je na raspolaganju znatno veća površina zemljišta, tako da se kupcima može predstaviti cijeli asortiman građevinskih materijala za gotovo sve građevinske zanate - od niskogradnje i uređenja okućnica, preko suhe gradnje do krovopokrivača i limara. 

Za skladištenje ovog mnoštva različitih materijala tvrtka Kraft je ponovno opremila novo vanjsko skladište paletnim i konzolnim regalima tvrtke OHRA. Oni su već u drugim podružnicama uspjeli uvjeriti trgovce građevinskim materijalom u svoju kvalitetu. Zato što tvrtka OHRA za nosive elemente svojih regala upotrebljava samo čvrste čelične profile. To je osnova za veliku nosivost i tanak dizajn regala. Paletni regali dopuštaju opterećenja pretinca do 4500 kg, nosači konzolnih regala imaju nosivost do 5000 kg, a svaki pojedinačni krak do 1000 kg. 

Još je jedna prednost tvrtke OHRA ta što se svaki regal individualno prilagođava kupcu. Tvrtka Kraft je od samoga početka povezala stručnjake za regale pri planiranju vanjskog skladišta. Na taj se način sva pitanja koja se odnose na skladištenje, statiku, odvodnju ili zaštitu od buke mogu uzeti u obzir u ranoj fazi i uz male troškove implementirati u učinkoviti skladišni sustav. Tu spada i opremanje regala krovnim nosačima i pokrovom od trapeznog lima od strane tvrtke OHRA. Pored toga, regali na granici posjeda opremljeni su podkonstrukcijom na koju se na licu mjesta mogu postavljati stijene zvučne izolacije. To je omogućilo stvaranje dovoljnog skladišnog kapaciteta za širok asortiman tvrtke Kraft i istovremeno je ispunilo stroge zahtjeve za zaštitu od buke grada Minhena.

O tvrtki Kraft Baustoffe:

Korijeni tvrtke Kraft Baustoffe GmbH sežu u 1886. godinu. Od tada se tvrtka razvila u najvećeg trgovca građevinskim materijalom na području Minhena. Kraft nudi prigodan asortiman za sve zanate - od visokogradnje, suhe gradnje, niskogradnje i uređenja okoliša do fasadnih radova, krovopokrivača i limara te građevinsku opremu i alate. Na pet lokacija u Minhenu i oko njega te podružnici u Mönchengladbachu oko 270 zaposlenika ostvaruje prodaju od oko 165 milijuna eura.