Na glavni sadržaj

Krüger & Scharnberg GmbH

Galerija

Obiteljska tvrtka osnovana 1893. godine i u 5. generaciji slovi za partnera profesionalaca. Na više lokacija u sjevernoj Njemačkoj ova tvrtka građevnog materijala s oko 100 zaposlenih opskrbljuje mnoge specijalizirane trgovine iz branše građevnog materijala.

Prestrukturiranjem lokaliteta Hamburg bilo je neophodno potrebno stvoriti dodatne skladišne kapacitete. Zadaća za OHRA-u kao dobavljača skladišnog sustava sastojala se od toga, da na postojećoj površini trgovine realizira skladišnu halu s konzolnim i paletnim regalima i napravi dodatno skladište na otvorenom.

Na temelju rastućeg asortimana OHRA je koncipirala „univerzalan“ skladišni sustav, koje može primiti različite mjere i težine roba. Dok se u novoj hali skladište proizvodi za suhu gradnju, drvo ili izolacijski materijali, u skladištu na otvorenom svoje mjesto u robusnom sustavu regala OHRA pronašli su npr. kamenje, gotovi proizvodi od betona ili kamini.

Novosagrađena regalna hala je „specijalitet“ tvrtke OHRA. Potpornji i okviri konzolnih i paletnih regala pored toga što služe kao skladište istovremeno su i nosiva podkonstrukcija za krov i zid. Po dva krovonosiva paletna i konzolna regala visine od 9.500 mm podupiru cijelu nosivu konstrukciju. Dodatno je realizirana natkrivena zona za utovar izbočine 10 m. Krov sam po sebi izrađen od lijepljenog drva bio je izrađen na licu mjesta.

Ovisno o asortimanu roba isplanirali smo i napravili različite širine pretinaca za paletne regale. Konzolni regal s polugama različitih dužina može se također koristiti za promjenljive dimenzije roba.

Između pojedinih redova regala u hali i u skladištu na otvorenom povelo se računa i o postavljanju kolnih puteva za rukovanje viličarom.