Na glavni sadržaj

KWS

Galerija

Odlična klima za sjeme

Stručnjaci za sjemenarstvo tvrtke KWS intenzivno ulažu sredstva u proširenje i modernizaciju proizvodnje sjemenica šećerne repe na lokaciji Einbeck. U okviru ovih mjera napravljen je i novi skladišni prostor u kojem se sjeme skladišti u klimatiziranim uvjetima. U tu svrhu se sjeme automatski puni u posebne kutije za skladištenje i skladišti pomoću visokoregalne dizalice. OHRA je isporučila regalni sustav prilagođen upravo ovim skladišnim spremnicima kao i platformu čelične konstrukcije na kojoj je ugrađen sustav za utovar i istovar spremnika.

Ograđeni prostor stvara stabilnu klimu

Kako bi se stvorili stabilni, definirani okolni uvjeti za sjeme, cijeli sustav regala je ograđen. Posebne kutije za skladištenje, zajedno s klimatizacijom skladišnog prostora, osiguravaju jednostavno i pouzdano podešavanje parametara kao što su temperatura ili vlažnost zraka. Cijeli proces punjenja ili prijenosa spremnika je potpuno automatiziran.

Jedinica sačinjena od regala, platforme i visokoregalne dizalice

Za ovaj skladišni prostor tvrtka OHRA je isporučila i ugradila paletni regal dužine 27,3 metra koji nudi prostor za oko 100 skladišnih spremnika težine do 600 kilograma. Na ovaj regal izravno je priključena čelična platforma koju je također isporučila tvrtka OHRA. Na njemu je ugrađen nagibni uređaj, preko kojeg se sjeme, transportirano pokretnim trakama ili pokretnim trakama s vjedrima, puni u donje postavljene skladišne spremnike. Spremnici se zatim preuzimaju i pohranjuju pomoću visokoregalne dizalice iz Köttgena, koji, kao i OHRA, pripada Hölscher Grupi. Konzole i vodilice za stroj za visokoregalne dizalice vođene su cijelom dužinom sustava. Na taj način regal i platforma čine jedinicu. To osigurava nesmetan transport spremnika od nagibnih uređaja do prostora za regal.

Novi sustav regala značajno doprinosi proširenju kapaciteta proizvodnih pogona tvrtke KWS. To osigurava da se velika potražnja kupaca može zadovoljiti i u budućnosti s očekivanom kvalitetom robe.

O tvrtki KWS:

KWS je jedna od vodećih tvrtki za uzgoj biljaka u svijetu. Više od 5700 zaposlenika u 70 zemalja ostvarilo je prodaju od 1,3 milijarde eura u financijskoj godini 2019./2020. Više od 160 godina KWS se vodi samostalno kao obiteljska tvrtka. Usredotočeni su na uzgoj biljaka te proizvodnju i prodaju sjemena kukuruza, šećerne repe, žitarica, uljane repice, suncokreta i povrća. KWS koristi najsuvremenije metode uzgoja biljaka kako bi povećao prinose poljoprivrednika i dodatno poboljšao otpornost biljaka na bolesti, štetnike i abiotički stres.