Na glavni sadržaj

Gedimat Laboissiere

Galerija

Manja oštećenja robe na skladištu

Francusko trgovačko poduzeće Gedimat Laboissiere znatno je proširilo svoje skladišne kapacitete za drvene ploče novom regalnom halom. Konzolni regali OHRA ne služe pri tome samo kao potpora konstrukciji hale nego umanjuju pričvršćenim konzolama i štete na uskladištenim drvenim pločama.

Poduzeće koje se nalazi u Bloisu u blizini Orleansa isporučuje drvo i drvene sirovine privatnim i poslovnim kupcima. Zbog rastuće potražnje bilo je potrebno izgraditi nove skladišne kapacitete za ploče obložene melaminom i za prirodne drvene ploče. Budući da Laboissiere već ima skladište opremljeno regalima OHRA, vodeći proizvođač konzolnih regala na europskom tržištu dobio je narudžbu i za izgradnju novog skladišta ploča. Pri tome je prevagnuo prijedlog da se skladište izvede kao regalna hala: Stabilna postolja konzolnih regala tvrtke OHRA proizvedena od toplo valjanog čelika služe pri tome kao nosiva konstrukcija za jednostrešni krov i zidove regala. Zahvaljujući zasebnoj hali na otvorenom prostoru bilo je moguće stvoriti brzo i jeftino specifično područje za skladištenje drvenih ploča a da se pri tome ne ometaju poslovni procesi u poduzeću.

Tako je nastala hala duljine 38 metara, čiji se vanjski zidovi sastoje od jednostranog konzolnog regala. Između tih dva regala u sredini je dodatno smješten dvostrani konzolni regal. Tračnice vodilice omogućuju korištenje višesmjernog bočnog viličara u uskom prolazu. Pomoću individualno skrojenih regala visine od 5,5 metara, 63, metara i 7,1 metara, hala se mogla optimalno prilagoditi okolici. Svaka od 1.850 milimetara dugačkih konzola nosi teret do 600 kg. Konzole pri tome nisu spojene vijcima ili zavarene nego su fleksibilno pričvršćene u postolje regala u rasteru od 100 milimetara. Tako mogu popuštati u slučaju udaraca.

Gedimat Laboissiere uspio je u konačnici znatno povećati skladišne kapacitete za drvene ploče na temelju nove regalne hale te istovremeno smanjiti štete robe na skladištu uzrokovane rukovanjem. Kupci francuskog trgovačkog poduzeća za prodaju drva mogu se tako okoristiti još većom ponudom kvalitetnih proizvoda.

O tvrtki Gedimat Laboissiere:

Obiteljsko poduzeće Gedimat Laboissiere osnovano je 1878. godine, a danas ga vodi šesta generacija u obitelji. Kao specijalist za drvo i proizvode od drva s povezanom pilanom, poduzeće opskrbljuje oko 80 posto poslovnih kupaca, ali svoju stručnost i široki asortiman poznatih robnih marki nudi i privatnim kupcima. Velik proizvodni portfelj i velike zalihe na skladištu omogućuju brzu isporuku odgovarajućih proizvoda. Poduzeće je član Gedimata, vodeće francuske grupe neovisnih trgovaca proizvoda za građevinske poduzetnike i one koji vole raditi po načelu „uradi sam“.