Na glavni sadržaj

Legalny Autozlom

Galerija

Tri stara vozila jedan iznad drugoga – ali sigurno!

Tvrtka za recikliranje vozila Legalny Autozłom više ne skladišti stara vozila slaganjem na podu, već u robusnim konzolnim regalima tvrtke OHRA. Tvrtka sada može skladištiti dvostruko više vozila na istoj površini. Zahvaljujući velikoj nosivosti regala izrađenih od toplo valjanih čeličnih profila, vozila od kojih svako može težiti preko 2 tone, skladište se na tri razine. Osim toga, sustav za skladištenje sada omogućuje izravan pristup određenim vozilima i stvara više reda u cjelokupnom prostoru za skladištenje.

Potrebni su veći kapaciteti za skladištenje
Do sada je Legalny Autozłom skladištio stara vozila na otvorenom prostoru od 3.000 kvadratnih metara, po dva, naslagana jedno na drugo. Ali skladišni kapaciteti su bili iscrpljeni ovom metodom skladištenja. Osim toga, karoserije su prethodno morale biti premještene kako bi se došlo do željenog vozila. To je oduzimalo vrijeme i uzrokovalo štetu na vozilima koje tek treba reciklirati.

Više vozila po kvadratnom metru
Tvrtka Legalny Autozłom zato je odlučila primijeniti konzolne regale tvrtke OHRA. Lider na europskom tržištu za konzolne regale razvio je i optimizirao robusne konzolne regale za vozila i dijelove vozila posebno za tvrtke za recikliranje i vučne službe. Robusni, toplo valjani čelični profili za nosive elemente konzolnih regala omogućuju sigurno skladištenje više vozila jedan iznad drugog. Visoka kvaliteta postolja regala i konzola jamči dugotrajno i ekonomično rješenje.

13 regala umjesto podnog skladištenja
OHRA je na vanjskom prostoru auto otpada postavila ukupno trinaest polica visokih gotovo četiri metra, svaka s tri skladišne razine. Konzole su zakačene i stoga se mogu lako prilagoditi po visini za različita vozila. Svaka od konzola duljine 1.800 mm ima nosivost do 1.233 kilograma. Regali ispunjavaju zahtjeve za sigurno i ekološki prihvatljivo skladištenje prema europskim direktivama za recikliranje i preradu starih vozila. Davanje građevinske dozvole za sustav regala tvrtke OHRA, koji je potreban u Poljskoj, nije bio problem.

50 % više vozila na istoj površini
S novim sustavom regala, Legalny Autozłom sada ne samo da može skladištiti dvostruko više vozila na istoj površini, već i napor za rukovanje je također niži, što ga čini znatno ekonomičnijim. Osim toga, novo skladište je također dobit u smislu sigurnosti na radu.