Na glavni sadržaj

Maderas Fanega

Galerija

cantilever racking
cantilever racking
cantilever racking
cantilever racking
cantilever racking
cantilever racking

33 posto veći kapacitet skladištenja - na istoj površini skladišta

S konzolnim regalima, koji su pojedinačno prilagođeni prostornim uvjetima, tvrtka OHRA je kod španjolskog trgovca drvenom i željeznom robom, Maderas Fanega, realizirala 33 posto veći kapacitet skladištenja - na istoj površini skladišta. Jezgra novog sustava je niz regala s konzolnim krakovima postavljenima na jednoj strani u duljini od 1200 milimetara i na drugoj strani 1850 milimetara. Ova „asimetrija“ omogućuje iskorištavanje prostora u postojećoj hali na najbolji mogući način, a istovremeno održava širinu prolaza potrebnu za prolazak viličara.

Tvrtka Maderas Fanega u regiji Castile-La Mancha poznata je po svojem širokom asortimanu proizvoda i širokoj ponudi usluga. Međutim, asortiman proizvoda s kontinuiranim rastom sada je zahtijevao dodatne skladišne ​​kapacitete. Tvrtka Maderas Fanega je zato odlučila zamijeniti postojeći sustav regala. Novi regali ne bi trebali biti samo viši, već bi trebali biti preciznije prilagođeni uskladištenoj robi i prostornim uvjetima.

Maderas Fanega već se desetljećima oslanja na regale iz tvrtke OHRA. Tvrtka je i ovog puta usko surađivala s tvrtkom OHRA kako bi dobila rješenje po mjeri. Ono se sastojalo od nekoliko redova regala koji, s visinama postolja do 6010 milimetara i šest razina skladištenja, u potpunosti iskorištavaju visinu dvorane. Regali koji su prethodno instalirani u hali, također konzolni regali tvrtke OHRA, modificirani su i ponovno ugrađeni u drugom dijelu sustava s nižom visinom hale.

S novim sustavom regala, tvrtka OHRA je uspjela postići visoku razinu iskorištenja prostora, ali prije svega zato što je niz regala posebno prilagođen broju i dimenzijama drvenih paketa koje pohranjuje Maderas Fanega: Osim ploča dimenzija 2440 sa 1220 milimetara, tvrtka pohranjuje i pakete dimenzija 2850 sa 2100 milimetara. Opremanje svih regala konzolnim krakovima odgovarajuće duljine zauzelo bi previše prostora, pogotovo zato što je asortiman predmeta ograničen u tim dimenzijama. Tvrtka OHRA je zato opremila samo jednu stranu niza regala konzolnim krakovima duljine 1850 milimetara, a drugu konzolnim krakovima dugim 1200 milimetara. Kako bi se zajamčila stabilnost regala unatoč ovoj asimetričnosti, postolja su odgovarajuće predimenzionirana.

Zahvaljujući ovoj neobičnoj konstrukciji, tvrtka Maderas Fanega je mogla najbolje iskoristiti prostor, bez ograničavanja slobode kretanja viličara. Sveukupno, skladište sada omogućuje 33 posto više skladišnih kapaciteta - i spasilo je tvrtku Maderas Fanegau od izgradnje novog skladišta.

 

O tvrtki Maderas Fanega:

Korijeni tvrtke Maderas Fanega S.L. sežu u 1965. godinu, kada je tvrtka osnovana kao stolarija u Daimielu. Iz nje se 1984. konačno razvila trgovina drvom. Danas tvrtka prodaje široku paletu proizvoda od drveta i okova na površini od 10 000 četvornih metara.