Na glavni sadržaj

mejo Metall Josten

Galerija

cantilever racking system
cantilever racking system
cantilever racking system
cantilever racking system
cantilever racking system

Novi skladišni kapaciteti za pouzdane isporuke

Tvrtka mejo Metall Josten, proizvođač i dobavljač aluminijskih profila za crtanje i posebnih profila, svoj skladišni prostor proširila je novim logističkim centrom. Za skladištenje ekstrudiranih profila u snopovima, dugačkih do 6100 milimetara i mase do 1,5 tone, tvrtka upotrebljava konzolne stalke iz tvrtke OHRA: Varijabilnost visećih konzolnih krakova posebno je uvjerljiva, ali i mogućnost prilagođavanja regala individualnim zahtjevima tvrtke mejo. S tako značajno proširenim mogućnostima skladištenja, tvrtka mejo sada na skladištu ima oko 4800 tona aluminijskih profila – i na taj način svojim kupcima osigurava stalnu, pouzdanu mogućnost isporuke.

Nakon što su skladišni kapaciteti u sjedištu tvrtke u Düsseldorfu dosegli svoje granice, tvrtka mejo odlučila je izgraditi novi logistički centar u Viersenu. Skladište je triput veće od starog središnjeg skladišta u Düsseldorfu i pruža dovoljno prostora za buduće potrebe skladištenja i proizvodnje na površini od 3200 četvornih metara. 

Budući da su se konzolni regali iz tvrtke OHRA već na staroj lokaciji pokazali izvrsnima za skladištenje snopova profila, tvrtka mejo također je realizirala novo skladište s regalima od vodećeg europskog proizvođača konzolnih regala. U usporedbi s potpuno automatiziranim skladištima na visokim regalima, koja se često upotrebljavaju u trgovini metalima, konzolni regali tvrtke OHRA za tvrku mejo omogućavaju veću ekonomičnost. Osim toga, tu su slobodno ovješeni konzolni krakovi, čiji se položaj može mijenjati bez alata te se na taj način izbjegava oštećivanje skladištene robe, jer fleksibilno popuštaju u slučaju udarca.

Ukupno jedanaest jednostranih i dvostranih regala, od kojih su neki dugi i do 36,8 metara, precizno su prilagođeni potrebama tvrtke mejo s obzirom na udaljenost od centra, visinu i opterećenje kraka. Sami konzolni krakovi duljine 1500 milimetara pojedinačno su prilagođeni širini pohranjenih snopova profila. Zahvaljujući uporabi čeličnih profila punih stijenki za sve nosive elemente, kod visine stupa od 7840 milimetara moguće je postići jedanaest razina skladištenja (s nogama). 

Svojim skladišnim kapacitetima nova lokacija sada pruža preduvjet za daljnji rast tvrtke i za pojednostavljene logističke procese.

O tvrtki mejoMetall Josten:

Tvrtka mejo Metall Josten GmbH & Co. KG je od 1932. godine proizvođač aluminijskih profila za crtanje, specijalnih aluminijskih profila, kompatibilnih profila strojarskog inženjeringa ITEM i BOSCH, kao i kompozitnih ploča izrađenih od aluminija. Tvrtka obuhvaća paletu od 30 ekstrudera sa silom pritiska između 600 i 8000 tona te je jedna od prvih adresa za saćaste kompozitne ploče u Njemačkoj. Vlastite robne marke No Name Construction®, No Name Halbzeug® i No Name Solar® temelje se na ideji da kupca ne vežu specijalnim dodacima za određenu i skupu seriju. U međuvremenu, tvrtka mejo je jedan od najvećih proizvođača robne marke za aluminijske utorene profile i profile podupirača, kompatibilnih s markama ITEM i BOSCH.