Na glavni sadržaj

Mundinger Transport GmbH

Galerija

Dosljedno ubrzano skladištenje

Mundinger Transport, specijalizirana tvrtka za špediciju čelika za distribuciju šipkastog materijala, dosljedno se oslanja na rukovanje materijalom s viličarem u novom skladištu u Rudersbergu, Baden-Württemberg. Prema iskustvu glavnog direktora Dietmara Wiedmanna: „dizalice koje se koriste u većini dugih skladišta često su za učinkovitu intralogistiku kao ušice igle.” „Ako se, s druge strane, svi logistički postupci provode viličarem, imamo vrlo fleksibilan i učinkovit sustav.” Budući da za svoje kupce Mundinger Transport također povremeno udružuje, objedinjuje, pakira ili čak pili šipkasti materijal, posebno je važna učinkovitost rukovanja materijalima. Wiedmann dodaje: „Osim toga, povećanjem broja korištenih viličara vrlo je lako povećati snagu rukovanja u skladištu – to nije moguće s dizalicama.”

Skladište koncipirano oko standardnih viličara

Stoga je uporaba viličara bila osnova za pojam novog postrojenja za skladištenje šipkastog tereta: Hladni i nehrđajući čelici trebali bi se skladištiti po duljini snopa i dužini od 3 do 6 metara u konzolnim regalima. To znači da se viličarima može brzo i ciljano pristupiti pojedinim predmetima. Trebali bi se koristiti standardni viličari klase od do 5 tona, koji mogu bez napora premjestiti terete do 4 tone. Svaki odjeljak regala trebao bi se moći napuniti teretom viličara kako bi postupci bili što jednostavniji. Prema Wiedmannu, 5,5 metara je sigurna dostižna visina podizanja.

Nosivosti regala od 40 tona

Kao rezultat toga utvrđeni su okvirni uvjeti za konzolne regale: Najviša razina skladišta 5,25 metara, deset razina skladištenja, opterećenje nivoa konzola od 4 tone, nosivosti regala od 40 tona. „Samo nekoliko proizvođača regala posjeduje standardne regale za ova velika opterećenja u svom asortimanu”, kaže Wiedmann. S druge strane, OHRA bi mogla ponuditi prikladan pojam. Zahvaljujući uporabi čvrstih čeličnih profila za sve nosive elemente, konzolni regali tvrtke sa sjedištem u Kerpenu izuzetno su čvrsti. „Bilo nam je važno i da je raster podešavanja konzole samo 5 centimetara”, dodaje Wiedmann. „To nam omogućuje da vrlo precizno prilagodimo visinu odjeljka stvarnoj visini paketa. To znači da ima vrlo malo slobodnog prostora tijekom skladištenja, tj. možemo minimalizirati potrebne visine podizanja – svaki ušteđeni centimetar smanjuje vrijeme rukovanja.”

40% učinkovitije

U novom skladištu tvrtke Mundinger Transport, ukupno deset redova jednostranih i obostranih konzolnih regala dužine do 74 metra sada nudi prostor za trenutačno 6.500 tona dugačke čelične robe. Skladištenje u konzolnim regalima nudi dobar pregled uskladištene robe. Uz precizan pristup pojedinim stavkama, pogreške prilikom isporuke su minimizirane. Jednostavnijim rukovanjem znatno se smanjuje šteta na proizvodu u usporedbi s podnim skladištenjem. Međutim, to skladište omogućuje, prije svega, vrlo učinkovite postupke skladištenja: „U usporedbi s tipičnim skladištenjem šipkaste robe kojim upravlja dizalica, raspoređivanje našeg osoblja je oko 40 posto učinkovitije”, kaže Wiedmann. Kratkoročne isporuke također se mogu lako obaviti – obično Mundinger Transport isporučuje narudžbe u roku od 24 sata. A dostavni kamioni također imaju koristi od skladišta koje je bazirano na brzini, kao što Wiedmann naglašava: „U našem slučaju, vozači čekaju najviše 60 minuta dok se njihovi kamioni ne istovare.”

O tvrtki Mundinger Transport:

Mundinger Transport GmbH specijalizirana je za sektor ugovorne logistike u području visokokvalitetnog hladnog i nehrđajućeg čelika u dugačkim paketima. S više od 30 vozila, tvrtka sa sjedištem u Rudersbergu preuzima prijevoz šipkastog materijala bilo koje duljine, rukovanje dugačkom robom bez ograničenja te finu distribuciju i vuču, posebno u južnoj Njemačkoj. Osim toga, šipkasta roba se također odvaja, bira, pakira i po potrebi pili prema narudžbi koju je kupac primio. Mundinger Transport jedan je od samo dvaju specijaliziranih tvrtki za špediciju čelika za distribuciju šipkastog materijala u Njemačkoj s tom ponudom za posebne usluge.