Na glavni sadržaj

Notz Metall AG

Galerija

Konzolni regali za trgovinu plemenitim čelikom

Multifunkcionalno unutarnje skladište koje zauzima manje prostora

Notz Metall AG jedna je od vodećih tvrtki u Švicarskoj koja se bavi trgovinom plemenitog čelika. Svoje novo skladište robe opremila je konzolnim regalima tvrtke OHRA. Zbog izrade za visoke regale - gornja razina za skladištenje nalazi se na visini od 6,4 metara - tvrtka je u usporedbi sa starim sustavom skladištenja mogla realizirati veći kapacitet skladištenja na manjoj površini.

Notz Metall AG je ponuđač cjelokupnog asortimana u području trgovine čelikom i neželjeznim metalima. Tvrtka sa sjedištem u Brüggu, u švicarskom kantonu Bern, ima široki asortiman od oko 6300 artikala i na skladištu drži oko 5000 tona čelika i neželjeznog metala. Zbog izgradnje autoceste, tvrtka Notz Metall morala se odreći pozamašnog dijela prostora. Time je otpalo i dosadašnje vanjsko skladište štapnih i cjevastih proizvoda. Kako se ne bi morala preraditi postojeća zelena površina tvrtke, tvrtka se odlučila uskladištiti dugu robu u postojećoj skladišnoj hali. No, preduvjet je bio sustav regala koji u potpunosti iskorištava prostor hale u visinu i koji na istoj površini omogućava veći skladišni kapacitet.

Iz tog razloga tvrtka Notz odlučila se za sustav konzolnih regala tvrtke OHRA. Tvrtka sa sjedištem u Kerpenu, Njemačka, izrađuje regale od stabilnih, toplo valjčanih čeličnih profila, koji dopuštaju gradnju u visinu i visoku nosivost. K tome se konzole OHRA regala ne vežu vijcima niti se ne zavarivaju, već se vješaju horizontalno u raster koji se nalazi na stalku. Na taj se način visina pojedinih razina regala za skladištenje može brzo promijeniti - potpuno bez alata. Upravo je ta fleksibilnost preduvjet za multifunkcionalnost sustava za skladištenje koju traži tvrtka Notz. Pa ipak se tu trebaju skladištiti različiti proizvodi kao npr. čelične šipke, cijevi, kutni profili, sjajni čelik ili poluproizvodi dužine 3 do 6 metara.

OHRA je u roku od devet dana instalirala odgovarajuće skladište s konzolnim regalima s tri prolaza. Pri tome je izgradnja bila lančana: nakon završetka jednog prolaza, roba se odmah uskladištila, dok se istovremeno radilo na sljedećem redu regala. To je zahtjevalo strogi plan projekta kako operativni rad tvrtke ne bi bio ometan.

Na stalke sustava regala visine 6740 milimetara postavljeno je 12 skladišnih razina. Skladište tako nudi ukupno 2.640 odložnih mjesta, što je preko 800 mjesta više u usporedbi s prijašnjim regalom. Istodobno taj sustav regala zauzima oko 366 m² manje prostora. Povećanjem kapaciteta skladišta također su se smanjili i troškovi skladišnog mjesta za oko 15,5 posto.

O tvrtki Notz Metall AG

Osnovna djelatnost tvrtke Notz Metall AG je obrada, trgovina i daljnja prerada kvalitetnog i plemenitog čelika, neželjeznih metala i specijalnih materijala i njihovih poluproizvoda. Proizvodi služe kao izvodni materijali brojnim visoko razvijenim segmentima industrije. Servis centar tvrtke Notz Metall AG nudi brzu uslugu i obrađuje metal prema potrebama klijenata. Tvrtka koje je osnovana godine 1898. zapošljava 85 suradnika i zabilježava promet od 70 milijuna eura.