Na glavni sadržaj

Obenauf

Galerija

cantilever racking with roof
cantilever racking with roof
cantilever racking with roof
cantilever racking with roof
cantilever racking with roof

35 posto brže do drva

U svojem novom distribucijskom centru slovenska tvrtka Obenauf sada skladišti konstrukcijsku drvnu građu duljine do 13 metara na 5,7 metara visokim konzolnim regalima tvrtke OHRA umjesto na podu. Trgovac građevinskim materijalom, koji se specijalizirao za potrebe krovopokrivača i tesara, povećao je brzinu umetanja i izvlačenja robe za 35 posto u odnosu na prethodno skladištenje u blokovima.

Brza isporuka

Sa svojom velikom zalihom proizvoda, Obenauf jamči brzu isporuku, čak i u malim količinama, izravno u skladište svojih kupaca. Kako bi nastavila jamčiti ovaj visoki kapacitet isporuke, tvrtka je izgradila novo skladište na lokaciji u Kranju. Ono opskrbljuje krovopokrivače, tesare i proizvođače gotovih montažnih kuća građevinskim materijalom i poluproizvodima. Tijekom planiranja u fokusu je bila dodatna mogućnost skladištenja konstrukcijskog drva duljine do 13 metara, jer krovopokrivači i tesari sve više traže ove predmete od tvrtke Obenauf. Do sada je tvrtka ovu drvenu građu i sendvič ploče duljine 6 metara za izolaciju krovova pohranjivala na podu u blok skladištu. To je otežavalo pristup pojedinačnim artiklima i više puta prouzročilo štetu tijekom rukovanja. K tome, roba na otvorenom prostoru prethodno nije bila zaštićena od vremenskih utjecaja.

Zaštita od vremenskih utjecaja

Kako bi pojednostavila pristup artiklima i cjelokupni postupak skladištenja i vađenja učinila učinkovitijim, tvrtka Obenauf je odlučila opremiti vanjsko skladište konzolnim regalima tvrtke OHRA. Tvrtka već nekoliko godina upotrebljava regalne sustave vodeće europske tvrtke na tržištu za konzolne regale. Za novo vanjsko skladište OHRA je postavila dva reda jednostranih i dvostranih regala. Na šest razina za skladištenje i s 1,25 metara dugačkim, varijabilno ovješenim konzolnim krakovima, nude znatno više prostora za pohranu nego što bi bilo moguće s podnim skladištenjem. Krovni nosači montirani su na gornji kraj nosača regala; krov dubok dva metra s nagibom od 6 stupnjeva pouzdano štiti uskladištenu robu od vremenskih utjecaja.

Učinkoviti postupak skladištenja

Tvrtka OHRA je regale isporučila unutar tri mjeseca i postavljene su izravno prilikom isporuke. Tako se novi distribucijski centar uspio otvoriti na vrijeme. Novim skladištem tvrtka Obenauf je uspjela smanjiti štetu na uskladištenoj robi, značajno povećati učinkovitost skladišnih procesa i istodobno dodatno povećati pouzdanost isporuke. „Mnogi stolari i krovopokrivači sada su posjetili naš novi distribucijski centar kako bi stekli dojam što smo postigli zajedno s tvrtkom OHRA. Zahvaljujući konzolnim regalima, dobivate vrlo dobar pregled raznolikosti robe koju trenutačno imamo uskladištenu”, kaže Gregor Grilc, generalni direktor tvrtke Obenauf.

O poduzeću Obenauf d.o.o.:

Unutar nekoliko godina tvrtka Obenauf se mogla pozicionirati kao stručnjak za krovove u Sloveniji, kod krovopokrivača, tesara, vodoinstalatera, arhitekata i privatnih graditelja, svih koji imaju veze s krovovima. S uredima u Ljubljani i Mariboru, kao i servisnim predstavništvima u Novom Mestu i Kranju, tvrtka je prisutna u gotovo svim dijelovima Slovenije. Uz građevinske materijale vodećih proizvođača, asortiman obuhvaća i usluge visokih performansi, poput tečajeva za osposobljavanje kupaca ili isporuke malih količina izravno u skladište kupca. Obenauf je član Spitzer Holdinga, vodeće krovopokrivačke tvrtke na austrijskom tržištu.