Na glavni sadržaj

Pasito Blanco

Galerija

pallet racking for boat storage
pallet racking for boat storage
pallet racking for boat storage
pallet racking for boat storage

Na suhom

U marini Seca na otoku Gran Canaria brodovi mogu prezimiti na suhom i sigurnom na policama tvrtke OHRA

Kanarski otoci svakako su među najuzbudljivijim područjima za jedrenje na europskom teritoriju. Golfske struje i topao vjetar iz Sahare tijekom cijele godine osiguravaju blagu ljetnu klimu. Popularno polazište za jedrenja po Kanarskom otočju je Pasito Blanco na otoku Gran Canaria - samo dva kilometra od turističkog središta Maspalomasa. Tamošnja marina nudi 388 vezova za brodove do 40 metara duljine - te brojne usluge za jahte i posadu. 

To uključuje i mogućnost „spremanja" plovila na sigurnom i suhom ako ga dulje vrijeme ne možete koristiti. Marina Seca početkom 2018. godine ugradila je regalni sustav tvrtke OHRA: Na vezovima se nalazi preko 80 brodova duljine do 7 metara i mase od 3 tone. Za razliku od brodova koji ostaju u vodi tijekom cijele godine, spremanjem na suhom vlasnici izbjegavaju složene mjere konzerviranja i antifoulinga. 

Osnovu regalnog sustava čine paletni regali tvrtke OHRA, koji su prilagođeni specifičnim zahtjevima marine i dimenzijama plovila. Za veće brodove ugrađene su tri dvoredne linije regala. Dvoetažni regali nude dubinu skladištenja od 3,8 metara. Da bi se mogla skladištiti jet-ski vozila i manji brodovi s uštedom na prostoru, također je ugrađena troetažna jednoredna regalna linija. Odlučujući kriterij za marinu da se odluči za OHRA-ine regalne konstrukcije bila je kvaliteta primijenjene građe i robusnost: OHRA za nosive elemente police upotrebljava isključivo vruće valjane standardne konstrukcijske čelike punih presjeka. Time ne samo da se osigurava potrebna nosivost, već se također prkosi oštroj morskoj klimi u Pasito Blancu. Dodatno vruće pocinčavanje osigurava da regali ne gube nosivost niti nakon višegodišnje uporabe na otvorenom i pridonose dobro očuvanom izgledu spremljenih brodova. A kada se ponovno želi izaći na jedrenje, dovoljan je jedan poziv u marinu i brod će se opet spustiti u vodu za nova putovanja.