Na glavni sadržaj

Recup Auto

Galerija

240 umjesto 96 vozila na istoj površini

Kako bi na postojećem prostoru mogli skladištiti još više vozila, francuska tvrtka za reciklažu vozila Récup Auto proširila je svoje skladišne ​​kapacitete s 30 pojedinačnih konzolnih regala tvrtke OHRA. Regali visoki preko pet metara omogućuju sigurno odlaganje četiri vozila jedno na drugom. Osim toga, svakom se vozilu može posebno pristupiti bez potrebe za premještanjem – to smanjuje štetu i također povećava sigurnost za zaposlenike.

Potrebno je više prostora
Récup Auto skladišti oko 1.500 vozila na svojoj lokaciji od 3,5 hektara u Caudanu u Bretanji kako bi ih reciklirao na održiv način i nabavio rezervne dijelove. Ranije su vozila stajali na zemlji – to ne samo da je zauzimalo puno prostora, već je i zahtijevalo njihovo pomicanje. Potrebno vrijeme bilo je odgovarajuće visoko, a komplicirano rukovanje dovelo je i do oštećenja vozila i rezervnih dijelova dobivenih od njih. Tvrtka Récup Auto je stoga odlučila opremiti prostor od 840 četvornih metara konzolnim regalima tvrtke OHRA.

Za stara vozila do 2,2 tone težine 
OHRA, europski tržišni lider za konzolne regale, instalirao je ukupno 30 dvostranih regala u tvrtki Récup Auto. Stalci regala su visoki od 5,61 m, vrh od četiri skladišne razine je visok 5 m. Zahvaljujući svojoj konstrukciji od toplovaljanih čeličnih profila s punim zidom, regali nude visoku nosivost, robusnost i izdržljivost: Svaka od konzola duljine 1.800 mm ima nosivost do 1.100 kilograma. 30 regala bilo je raspoređeno u pet redova. Vodilice su montirane na podnožje regala u nizu regala, štite regale od sudara i olakšavaju manevriranje viličarom.

Kapacitet skladištenja je više nego udvostručen
Zahvaljujući novom sustavu regala, tvrtka Récup Auto sada može skladištiti 240 vozila umjesto 96 na istoj površini. Osim toga, potrebno je manje rukovanja ili manevriranja jer se svakom vozilu na regalu može pristupiti izravno. To ne samo da čini proces recikliranja ekonomičnijim, već i smanjuje štetu tako da se može dobiti više rezervnih dijelova bolje kvalitete.