Na glavni sadržaj

Röhrenhandel Appenzell

Čvrsti, otporni na vremenske utjecaje, a također i estetski usklađeni

Tvrtka Röhrenhandel Appenzell AG proširila je svoj kapacitet skladištenja novim konzolnim i paletnim regalima iz tvrtke OHRA, kako bi bila u mogućnosti ponuditi još veći asortiman građevinskih materijala i obrtničkih potrepština. Pri realizaciji skladišta morali su se pridržavati posebnih konstrukcijskih zahtjeva: Okviri regala za palete postavljenih unutra podijeljeni su kako bi se teretnim liftom mogli dovesti u podrum. Regali postavljeni vani dizajnirani su za velika opterećenja uslijed snijega i vjetra. K tome, regali postavljeni na granicama posjeda imaju pročelje napravljeno od drva iz lokalne šume, tako da se estetski uklapaju u prostorni plan Appenzella.

Proizvodni program tvrtke Röhrenhandel Appenzell obuhvaća proizvode za niskogradnju, kao i za visokogradnju, vrtlarstvo i opće betonske proizvode. Uz to, obrtnici će tu pronaći širok raspon alata i radne odjeće. Za pohranu svih tih različitih artikala tvrtka je odlučila instalirati kombinaciju paletnih i konzolnih regala tvrtke OHRA, od kojih su neki ugrađeni u hali, a neki na otvorenom. Novo skladište nudi prostor za oko 1000 europaleta i njima se upravlja viličarima i visokopodiznim viličarima. 

Tvrtka Röhrenhandel Appenzell već se u prethodnim skladištima koristila regalima iz tvrtke OHRA i uvjerila se u čvrstinu regala koji su izrađeni od kvalitetnih vruće valjanih čeličnih profila. Drugi važan faktor za odluku bila je mogućnost prilagođavanja polica zahtjevima tvrtke: Tako su se okviri paletnih regala postavljenih u hali morali razdijeliti, budući da je mjesto postavljanja u podrumu dostupno samo teretnim liftom. Dijelovi su se zatim sastavljali na takav način da se mogu razdvojiti bez uništavanja, primjerice u slučaju selidbe. 

Paletni i konzolni nosači postavljeni vani opremljeni su krovom za zaštitu uskladištene robe; tvrtka OHRA je u tu svrhu postolje opremila odgovarajućim krovnim krakovima, krovište je napravila lokalna građevinska tvrtka. Tvrtka OHRA je dizajnirala statiku regala za velika opterećenja uslijed snijega koja se mogu očekivati ​​u Appenzellu do 484 kilograma po četvornom metru i opterećenja vjetra do 110 kilograma po četvornom metru. 

Istovremeno, vanjski regali morali su biti u skladu s „propisima o nacionalnoj sigurnosti“ koji vrijede u Appenzellu: Zahtijevaju se krovni pokrovi bez sjaja, krovna odvodnja s retencijom - kišnica se zadržava na krovu kontroliranim načinom uz primjenu specijalnih postupaka - te oblaganje uličnih strana regala neobrađenim lokalnim drvom. Novi regali sada su skladno integrirani u okoliš kao modularno tijelo.

O tvrtki Röhrenhandel Appenzell:

Već u poslijeratnim godinama Kanton je kao javno tijelo u Appenzellu započeo s proizvodnjom cijevi pod nazivom Röhri, kasnije to više nije bilo samostalna proizvodnja, već samo trgovina cijevima. Tvrtka je 2002. pretvorena u dioničko društvo i od tada djeluje kao Röhrenhandel Appenzell AG s privatnomupravom. Od tada se asortiman proizvoda neprekidno proširuje i danas, osim raznih proizvoda za niskogradnju, obuhvaća i artikle za visokogradnju i vrtlarstvo, kao i za obrtnike. Tvrtka sebe vidi kao tržište za preuzimanje, ali također isporučuje veće količine izravno na gradilište s vlastitim kranskom dizalicom. Tvrtka Röhrenhandel Appenzell AG danas je vodeća na tržištu regije, a pet zaposlenika generiralo je do sada prodaju od nekoliko milijuna švicarskih franaka godišnje. 


Projektna galerija