Na glavni sadržaj

Röhrenhandel Appenzell

Galerija

pallet racking galvanized
pallet racking warehouse
pallet racking with roof
pallet racking with roof
pallet racking with roof
pallet racking with roof

Čvrsti, otporni na vremenske utjecaje, a također i estetski usklađeni

Tvrtka Röhrenhandel Appenzell AG proširila je svoj kapacitet skladištenja novim konzolnim i paletnim regalima iz tvrtke OHRA, kako bi bila u mogućnosti ponuditi još veći asortiman građevinskih materijala i obrtničkih potrepština. Pri realizaciji skladišta morali su se pridržavati posebnih konstrukcijskih zahtjeva: Okviri regala za palete postavljenih unutra podijeljeni su kako bi se teretnim liftom mogli dovesti u podrum. Regali postavljeni vani dizajnirani su za velika opterećenja uslijed snijega i vjetra. K tome, regali postavljeni na granicama posjeda imaju pročelje napravljeno od drva iz lokalne šume, tako da se estetski uklapaju u prostorni plan Appenzella.

Proizvodni program tvrtke Röhrenhandel Appenzell obuhvaća proizvode za niskogradnju, kao i za visokogradnju, vrtlarstvo i opće betonske proizvode. Uz to, obrtnici će tu pronaći širok raspon alata i radne odjeće. Za pohranu svih tih različitih artikala tvrtka je odlučila instalirati kombinaciju paletnih i konzolnih regala tvrtke OHRA, od kojih su neki ugrađeni u hali, a neki na otvorenom. Novo skladište nudi prostor za oko 1000 europaleta i njima se upravlja viličarima i visokopodiznim viličarima. 

Tvrtka Röhrenhandel Appenzell već se u prethodnim skladištima koristila regalima iz tvrtke OHRA i uvjerila se u čvrstinu regala koji su izrađeni od kvalitetnih vruće valjanih čeličnih profila. Drugi važan faktor za odluku bila je mogućnost prilagođavanja polica zahtjevima tvrtke: Tako su se okviri paletnih regala postavljenih u hali morali razdijeliti, budući da je mjesto postavljanja u podrumu dostupno samo teretnim liftom. Dijelovi su se zatim sastavljali na takav način da se mogu razdvojiti bez uništavanja, primjerice u slučaju selidbe. 

Paletni i konzolni nosači postavljeni vani opremljeni su krovom za zaštitu uskladištene robe; tvrtka OHRA je u tu svrhu postolje opremila odgovarajućim krovnim krakovima, krovište je napravila lokalna građevinska tvrtka. Tvrtka OHRA je dizajnirala statiku regala za velika opterećenja uslijed snijega koja se mogu očekivati ​​u Appenzellu do 484 kilograma po četvornom metru i opterećenja vjetra do 110 kilograma po četvornom metru. 

Istovremeno, vanjski regali morali su biti u skladu s „propisima o nacionalnoj sigurnosti“ koji vrijede u Appenzellu: Zahtijevaju se krovni pokrovi bez sjaja, krovna odvodnja s retencijom - kišnica se zadržava na krovu kontroliranim načinom uz primjenu specijalnih postupaka - te oblaganje uličnih strana regala neobrađenim lokalnim drvom. Novi regali sada su skladno integrirani u okoliš kao modularno tijelo.

O tvrtki Röhrenhandel Appenzell:

Već u poslijeratnim godinama Kanton je kao javno tijelo u Appenzellu započeo s proizvodnjom cijevi pod nazivom Röhri, kasnije to više nije bilo samostalna proizvodnja, već samo trgovina cijevima. Tvrtka je 2002. pretvorena u dioničko društvo i od tada djeluje kao Röhrenhandel Appenzell AG s privatnomupravom. Od tada se asortiman proizvoda neprekidno proširuje i danas, osim raznih proizvoda za niskogradnju, obuhvaća i artikle za visokogradnju i vrtlarstvo, kao i za obrtnike. Tvrtka sebe vidi kao tržište za preuzimanje, ali također isporučuje veće količine izravno na gradilište s vlastitim kranskom dizalicom. Tvrtka Röhrenhandel Appenzell AG danas je vodeća na tržištu regije, a pet zaposlenika generiralo je do sada prodaju od nekoliko milijuna švicarskih franaka godišnje.