Na glavni sadržaj

Ronge Profil

Galerija

cantilever racking systems, gratings
cantilever racking systems, gratings
cantilever racking systems, gratings
cantilever racking systems, gratings

Veći kapacitet i preglednost

Na novoj lokaciji proizvodnje tvrtke Ronge Profil GmbH u mjestu Alfeld kod Hannovera, 300 do 400 tona lima, potrebnog za izradu metalnih fasadnih elemenata, pohranjeno je u konzolnim regalima tvrtke OHRA. S visokim opterećenjima i visinom postolja od 7270 milimetara, regali nude značajno veći kapacitet skladištenja nego regalni sustav koji se upotrebljavao na staroj lokaciji. Rešetke na konzolama omogućuju fleksibilno skladištenje različitih oblika lima i nosača tereta. Osim toga, tvrtka Ronge Profil je sa sustavom skladištenja uspjela smanjiti troškove skladištenja i preuzimanja lima. 

Rješenje skladištenja koje se primjenjivalo na staroj lokaciji tvrtke Ronge Profil više se ne uklapa u koncept moderne proizvodne hale koncipirane na standardima Industrie 4.0. Zbog relativno malih kapaciteta skladišta koje nudi stari sustav, bilo je potrebno dvostruko zauzimanje pojedinih skladišnih mjesta - čime ne samo da se ometa skladištenje i preuzimanje, već se i otežava preglednost uskladištenih limova. 

Kako bi u novoj proizvodnji brzo imali pristup limovima velikima između 1000 do 2000 x 2000 x 6000 mm, tvrtka Ronge Profil odlučila je ugraditi konzolne regale tvrtke OHRA. Oni se razlikuju od standarda po upotrebi čvrstih čeličnih profila za sve nosive elemente. To je osnova za veliku nosivost i tanak dizajn regala, što rezultira kompaktnim skladištenjem na maloj površini. 

U modernoj proizvodnoj hali tvrtke Ronge Profil danas je ukupno sedam jednostranih konzolnih regala dugih između 3,6 i 76,5 metara. Na ukupno deset razina skladištenja - najvišoj na visini 6800 milimetara - omogućen je dovoljan kapacitet skladištenja kako bi se proizvodnja fleksibilno opskrbljivala potrebnim limovima. Dvostruko zauzimanje prostora više nije potrebno - tako se smanjuju napor i troškovi za skladištenje i preuzimanje. 

Individualno savjetovanje stručnjaka iz tvrtke OHRA pomogli su u prilagođavanju regala individualnim zahtjevima tvrtke Ronge Profil. Kao rezultat toga, regali su prilagođeni situaciji u hali i postignut je najveći mogući kapacitet skladištenja. Rešetke pritom omogućuju fleksibilno skladištenje različitih formata lima, glomaznih dijelova i nestandardiziranih nosača tereta. 

O tvrtki Ronge Profil:

Ronge Profil GmbH je neovisna obiteljska tvrtka kojom upravljaju vlasnici s više od 40 godina iskustva. Poduzeće sa sjedištem u Alfeldu u blizini Hannovera jedan je od vodećih proizvođača ovješenih fasada i fasadnih sustava od metala i aluminija na njemačkom govornom području. Automatizirani procesi i postupci u novoj proizvodnoj hali od 7000 četvornih metara osiguravaju visoku ekonomičnost u proizvodnji kod pojedinih fasadnih projekata. Zahvaljujući definiranim standardima, Ronge Profil uvijek može izrađivati fasade, elemente i komponente u kvaliteti prilagođenoj potrebama s mogućnošću ponovne produkcije te isporučivati na vrijeme.