Na glavni sadržaj

Rubio Careco

Galerija

Stara vozila: Prostor za 1.080 umjesto 216 automobila

Francuska tvrtka za reciklažu automobila Rubio Caréco peterostruko je povećala svoje skladišne kapacitete za stara vozila s novim regalnim sustavom tvrtke OHRA na postojećem prostoru. Prethodno je vanjski skladišni prostor od 4.000 m² nudio prostor za oko 216 starih automobila. Danas je pet automobila naslagano jedan na drugi u šest redova u 18 dvostranih konzolnih regala. To rezultira skladišnim kapacitetom od 1.080 vozila – na istoj površini. S obzirom na to da je sada moguće izravno pristupiti svakom pojedinačnom vozilu, smanjen je broj koraka, što smanjuje logističke troškove i povećava sigurnost zaposlenika.

Ograničenja kapaciteta za podno skladištenje
Rubio Caréco jedan je od vodećih dobavljača rabljenih autodijelova u regiji Pau i Tarbes, jugozapadno od Toulousea. Svake godine se reciklira oko 8.000 automobila, a tvrtka u svakom trenutku ima na zalihi 40.000 rabljenih dijelova. U posljednjih nekoliko godina poslovanje se tako pozitivno razvijalo da kapaciteti vanjskog skladišta više nisu bili dovoljni. Pristup pojedinačnim vozilima također je bio kompliciran i skup.

Pet automobila jedan na drugom
Rubio Caréco je stoga odlučio ugraditi regalni sustav tvrtke OHRA: Lider na europskom tržištu za konzolne regale razvio je robusni regalni sustav za vozila i dijelove vozila posebno za tvrtke za recikliranje. Zahvaljujući robusnim toplo valjanim čeličnim profilima za nosive elemente, konzolni regali nude velike rezerve snage za nosive elemente: U Rubio Carécu su postavljeni dvostrani regali koji mogu nositi do 2.200 kg po skladišnoj razini i strani. Uz visinu regala od 7.600 milimetara implementirano je pet razina skladištenja. Sve komponente konzolnog regala su vruće pocinčane za upotrebu na otvorenom.

Prostorno još učinkovitiji zahvaljujući bočnom viličaru
Rubio Caréco koristi bočni viličar za skladištenje i preuzimanje vozila. Vodilice postavljene na noge regala olakšavaju vozaču viličara da se „uvuče“ u prolaz – to znači da se redovi regala mogu postaviti mnogo kompaktnije, a raspoloživi prostor može biti bolje iskorišten nego pri radu s prednjim viličarem.

S novim konceptom skladištenja, Rubio Caréco sada ne samo da može skladištiti pet puta više vozila u istom prostoru, već i ispuniti zahtjeve europskih smjernica za sigurno skladištenje. Cijeli logistički proces danas teče učinkovitije i ekonomičnije.