Na glavni sadržaj

Schyns GmbH

Galerija

Hala s regalima za drvnu trgovinu

Kompletna rješenja iz jedne ruke

Skladišna hala tvrtke Schyns, jednog od vodećeg trgovca drvetom u okrugu Rhein-Sieg, morala se nakon velikog požara iznova izgraditi u što kraćem vremenu. Tvrtka Schyns se pri tome oslonila na OHRA sustave regala. Kao glavni izvođač, stručnjaci za konzolne regale iz Kerpena realizirali su novogradnju hale s regalima površine 3.385 kvadratnih metara. Sve faze gradnje, od samog planiranja do montaže, bile su u ruci jedne tvrtke, zbog čega je projekt realiziran u samo sedam mjeseci.

Tvrtka Schyns GmbH sa sjedištem u Siegburgu kao veleprodaja i maloprodaja nudi sveobuhvatni drveni asortiman za privatne i poslovne stranke – od konstrukcija od punog drveta do vrtnih kuća. Drveni proizvodi skladište se u skladištu s regalima, koje se već preko 20 godina kontinuirano povećava. Iz pojedinih redova regala razvila se iz godine u godinu kompletna hala, čija se veličina kasnije opet udvostručila. Cijelo skladište tako je raslo ukorak s proširenjem poduzeća.

Od samih početaka tvrtka Schyns oslanja se na OHRA konzolne regale: s jedne strane sustav zadovoljava svojom stabilnošću – svi nosivi elementi izgrađeni su od vruće valjanog čelika punih stijenki. Profili se pri udarcima elastično izmiču te u skladištu s velikim prometom mogu trajno zadržati svoja statična svojstva. Uz to stabilna konstrukcija dopušta skladištenje na velikim visinama – kod tvrtke Schyns najviša razina za skladištenje leži na visini od 6 metara. S druge strane konzole OHRA regala ne spajaju se sa stalkom pomoću vijka niti se ne vare, već se vješaju. Konzola se pri udarcima viličara ili robe može izmicati, a konzola i roba ostaju neoštećeni. Stalci regala štancani su u rasterima od 100 milimetara te se konzolni regali u njih mogu fleksibilno ovjesiti. Konzole se mogu namjestiti bez alata zbog čaga se regali mogu brzo postaviti prema novim potrebama.

Nakon požara hale s regalima tvrtka Schyns ponovno je angažirala tvrtku OHRA da nanovo izgradi skladište. Stručnjaci iz Kerpena ne samo da su dostavili i montirali potrebne sustave regala, već su preuzeli i kompletno planiranje nove građevine – od prvih nacrta do izračunavanja statike. Time što je OHRA kao glavni izvođač preuzela izgradnju nove građevine, bilo je moguće skratiti vremenske rokove projekta: cjelokupni projekt investicijskog volumena od oko 1 milijun eura realiziran je u samo 7 mjeseci.

O tvrtki Schyns

Tvrtku Schyns GmbH, kao veleprodaju drvetom, osnovao je 1947. Heinrich Schyns. 30 godina kasnije njegov sin Karl-Heinz preuzeo je tvrtku. Karl-Heinz Schyns bio je suosnivač kooperacije HolzLand. U skladu s time veleprodaja drvetom proširena je 1985. na maloprodaju. Od 2003. tvrtku vodi Heiner Schyns, unuk osnivača. Na površini maloprodaje od 2.000 kvadratnih metara specijalizirana trgovina nudi opsežan drveni asortiman od drvenih greda preko podnih obloga do drvenih igračaka. Veleprodaja za obrtništvo obrade drveta druga je okosnica obiteljskog poduzeća, a danas zapošljava 15 djelatnika.