Na glavni sadržaj

Seuner Fabricados

Galerija

cantilever racking double-sided
cantilever racking double-sided, guiding rails
cantilever racking double-sided, small aisle racking
cantilever racking double-sided, guiding rails
cantilever racking double-sided

Višestrani kapaciteti za skladištenje komponenti tokarskih strojeva

Španjolska tvrtka Seuner Fabricados instalirala je novi regalni sustav tvrtke OHRA za skladištenje dijelova za tokarilice. Središnji zadatak pritom je bio stvaranje visokih skladišnih kapaciteta za komponente različitih dimenzija, koje su pohranjene na nosače specifične za tvrtku. To je riješeno putem 8,58 metara visokih konzolnih regala, koji nude kontinuirane razine skladištenja te također i prostor za dugačke komade robe. 

Seuner je dio CMZ Machinery Grupacije, vodećeg proizvođača CNC tokarskih strojeva u Europi. Tvornica u blizini Bilbaoa ima skladišni prostor za CMZ tokarske strojeve. Ove komponente različitih su dimenzija i masa. One se u tvornicu dopremaju i skladište na standardiziranim skladišnim nosačima. Pri instaliranju novih skladišta nisu se razmatrala standardna regalna rješenja. Zajedno sa stručnjacima iz tvrtke OHRA, tvrtka je razvila regalni sustav koji kombinira potrebnu fleksibilnost s najboljim mogućim iskorištenjem prostora i time s velikim skladišnim kapacitetima. 

Ukupno je postavljeno sedam konzolnih regala s duljinama između 15,1 i 22,5 metara. Za razliku od paletnih regala, konzolni regali omogućuju skladištenje artikala različitih širina, budući da nema ometajućeg međunosača. Istodobno, tvrtka Seuner može pohraniti šipke ili slične dugačke komade na regalni sustav. Budući da sve nosive elemente regalnog sustava tvrtke OHRA čine masivni čelični profili, moguće je imati uski skladišni sustav velike nosivosti. Svaka strana regala koja je montirana za Seuner nosi masu od 3280 kilograma po strani, dok konzole duljine od 1,15 metara imaju nosivost od 820 kilograma. Vodilice postavljene na bazu omogućuju uporabu viličara za uske prolaze. Osim toga, tvrtka Seuner je ugradila niz paletnih regala tvrtke OHRA s pet razina skladištenja i spremišnim pretincima između 4 i 3 metra. Nosivost po skladišnom pretincu iznosi 3000 i 4000 kilograma.

Tvrtka Seuner je uvjerena u kvalitetu regala i profesionalnost savjetovanja tvrtke OHRA. Zahvaljujući tim novim regalnim sustavima bilo je moguće stvoriti skladišni prostor veće nosivosti, koji nudi najbolju moguću iskoristivost mogućeg skladišnog prostora i kombinira robusnost i fleksibilnost. 

O tvrtki Seuner Fabricados:
Tvrtka Seuner Fabricados S.L. sa sjedištem u mjestu Mallabia kod grada Bilbao pripada grupi CMZ Machinery Grupaciji. CMZ gradi strojne alate od 1948. godine, a danas je vodeći na tržištu na području CNC tokarskih strojeva u Španjolskoj i jedan od vodećih dobavljača u Europi. Moderni CNC strojevi razvijaju se, proizvode i sastavljaju u četiri pogona Grupacije u blizini Bilbaoa. Vrlo visoka vertikalna integracija jamči visoku kvalitetu i preciznost u svim komponentama.