Na glavni sadržaj

Sistema

Galerija

Sistema realizira maksimalnu gustoću skladištenja zahvaljujući OHRA konzolnim regalima

Skladište za dugu robu za aluminijske prozorske profile

Stručnjak za logistiku Sistema srl, Collegno, zajedno je s tvrtkom OHRA sastavio novo skladište za aluminijske profile za proizvođača F.T. alluminio srl u talijanskom mjestu Volpiano. Zahvaljujući punozidnim čeličnim profilima konzolnih regala tvrtke OHRA, ostvaren je 10 posto veći kapacitet skladištenja u usporedbi s rješenjima koje je ponudila konkurencija.

F.T. alluminio dio je tvrtke Fresia alluminio spa; grupa razvija i prodaje sisteme za aluminijske prozorske okvire s visokom energetskom učinkovitosti. Centar za logistiku poduzeća nalazi se u Volpiano: na prekrivenoj površini od 22.500 metara kvadratnih ovdje se godišnje potpuno automatizirano pokreće 4.000 tona aluminijskih profila. Kako bi se osigurao daljnji rast poduzeća i poboljšala usluga prema klijentima, tvrtka F.T. alluminio dala je nalog stručnjaku za logistiku, tvrtki Sistema, između ostalog za modernizaciju skladišta za dugu robu na lokaciji Volpiano.

Za dostavu k tome potrebnih sustava regala Sistema je dala nalog tvrtci OHRA Regalanlagen GmbH - tvrtka sa sjedištem u Kerpenu, Njemačka, europski je vodeći stručnjak za konzolne regale. Nakon što je tvrtka Sistema optimirala logističke tokove i za skladištenje odabrala potpuno automatiziranu dizalicu, stručnjaci iz OHRE optimirali su konzolne regale u smislu maksimalnog omogućavanja kapaciteta skladištenja.

Pri tome su projektanti profitirali od stabilnih stalaka od pounozidnog čeličnog profila tvrtke OHRA. Samo tako je prostor na raspolaganju u visini mogao biti u potpunosti iskorišten: usprkos visini od 13,7 metara, stalci stoje slobodno u prostoru zbog čega dizalica nije ometana - no, svejedno se dozvoljeni progib od 1/200 na vrhu stalka i kod potpunog opterećenja ne prekoračuje. K tome je zahvaljujući stabilnim stalcima u usporedbi s prvotnim planovima - i u usporedbi s ponudama konkurencije - integriran dodatan, jednostrani redak regala. To odgovara povećanju kapaciteta skladištenja od oko 10 posto.

Sveukupno je Sistema realizirala 30 redaka regala s dvostranim konzolnim regalima kao i pet redaka s jednostranim konzolnim regalima. Na 17 razina skladištenja s 550 milimetara dugim konzolnim regalima može se uskladištiti teret do 6.500 milimetara dužine i oko 500 kilograma težine. Sistema i OHRA zajedničkim su projektom mogle sveukupno realizirati visoku gustoću skladištenja na maloj površini za tvrtku Fresia alluminio.

O tvrtci Fresia alluminio spa

Fresia aluminio osnovana je prije više od 40 godina. Danas je to talijansko poduzeće sa sjedištem u Torinu vodeće na tržištu energetski učinkovitih aluminijskih prozora i vrata. Oko 90 suradnika ostvaruje promet od više od 30 milijuna eura. Pored centra za logistiku u Volpiano, kojem pripada i proizvodnja, poduzeće u mjestu Vado Ligure ima još jedno skladište.

O tvrtki OHRA

Tvrtka OHRA Regalanlagen GmbH sa sjedištem u mjestu Kerpen kod grada Kölna u Njemačkoj nudi sustave skladištenja i regala između ostaloga za trgovinu građevinskim materijalom i metalom te drvnu industriju. OHRA, europski tržišni lider i specijalist za konzolne regale, razvio je između ostaloga ovjesivu konzolu koja sama sebe osigurava i koja je danas mjerilo za sve sustave konzolnih regala. Prilikom udara regal se izmiče te skladištena roba ostaje neoštećena. OHRA za svoje sustave regala koristi isključivo visoko kvalitetan normirani toplo valjani građevinski čelik od punog materijala. Danas OHRA u čvrstim partnerstvima s izabranim dobavljačima tehnike skladišta i transportne tehnike nudi potpuna sustavna rješenja na području konzolnih i paletnih regala - i kao glavni ponuđač. U to spadaju i automatizirana rješenja s uređajima za upravljanje regalom, stanicom za sastavljanje narudžbe, slobodno konfigurirajućim softverom za upravljanje zalihama i kalkulatorom protoka materijala. OHRA je s vlastitim prodajnim uredima zastupljena u 13 Europskih zemalja.