Na glavni sadržaj

Solvaro

Galerija

Svaki alat za prešanje ima svoje mjesto

Kako bi osigurala sigurno skladištenje svojih alata za duboko oblikovanje metala, tvrtka Solvaro, poseban proizvođač perforiranih komponenti od lima, ugradila je regale tvrtke OHRA za teške uvjete rada u svom sjedištu u Szekszárdu u Mađarskoj. Regali se mogu pojedinačno dizajnirati prema dimenzijama svakog od alata, koji teže do sedam tona. Zahvaljujući posebno izrađenoj konstrukciji regala, vrijedni alati za duboko oblikovanje metala u svakom su trenutku zaštićeni od oštećenja. Budući da svaki alat ima posebno mjesto, može se brzo i jednostavno ukloniti s regala i transportirati u prešu za duboko oblikovanje metala.

Alati za duboko oblikovanje metala su skupi proizvodi izrađeni po mjeri, pri čemu ulaganje u alat brzo doseže šesteroznamenkasti iznos. To je zato što je svaki alat za duboko oblikovanje metala pojedinačno razvijen i proizveden za svaku komponentu lima koju je naručio kupac. Gotovi alati za duboko oblikovanje metala također se moraju učinkovito koristiti u serijskoj proizvodnji i s najkraćim mogućim vremenom postavljanja.

Upravo u tu svrhu tvrtka Solvaro je za svoje kupce postavila najsuvremenije skladište u kojem se čuvaju alati za duboko oblikovanje metala. Novi specijalni regal tvrtke OHRA je dizajniran na način da se utori u regalu mogu individualno oblikovati za veličinu alata. Na taj se način svakom alatu dodjeljuje vlastito mjesto, što pojednostavljuje pristup. Tvrtka OHRA je postavila ukupno dva dvostruka regala i jedan jednostruki. Regali su dugi između 9 i 11 metara i visoki 5,5 metara, a nosivost regala je između 6.000 i 7.000 kilograma.

U usporedbi s alternativnim skladištenjem na podu, novi sustav regala omogućuje tvrtki Solvaro skladištenje znatno više alata za duboko oblikovanje metala u raspoloživom prostoru. Važniji je, međutim, izravan, brz pristup svakom alatu: Poseban viličar tvrtke Combilift, koji je kupljen za alate za duboko oblikovanje metala, može lako podići teške alate s regala i odvesti ih izravno do preše za duboko oblikovanje metala. Istodobno, alat za duboko oblikovanje metala zaštićen je od oštećenja u svakom trenutku zahvaljujući prilagođenoj konstrukciji regala.