Na glavni sadržaj

team baucenter

Galerija

Paletni i konzolni regali za građevinski materijal

Bolja kvaliteta zahvaljujući individualnim sustavima regala u teamu baucentra

Team baucenter u mjestu Eggebek je tržišni lider na području trgovine građevinskim materijalima i na građevinskom tržištu u sjevernoj Njemačkoj te je svojim novim skladištem uvelike poboljšao kvalitetu skladištenja robe. Proizvodi su sada zaštićeni od vremenskih utjecaja; individualno prilagođeni konzolni i paletni regali tvrtke OHRA, specijaliste za skladištenje ih Kerpena, smanjuju oštećenja uskladištene robe.

Baucenter je svoj građevinski materijal prije skladištio djelomično u samo natkrivenom vanjskom skladištu. Drvena građa dužine do 13 metara je osim toga skladištena vani u regalu bez krova. Kapacitet natkrivenog skladišta je bio premalen pa je drvo bilo djelomično izloženo vremenskim utjecajima. Prilikom rukovanja materijalom u vanjskom skladištu se roba često oštetila.

Stoga je team baucentra odlučio poboljšati kvalitetu svojega skladišta: novo skladište sada nudi više mjesta za široki asortiman robe i omogućava zajedničko skladištenje kompletnog asortimana - što je dobar temelj za brzo komisioniranje. U novom skladištu se osim toga može više robe skladištiti pod krovom, a i utovar i istovar u i iz kamiona se odvijaju pod krovom, dakle zaštićeno od vremenskih utjecaja.

Važan element koji je doveo do poboljšanja kvalitete skladištenja su regali tvrtke OHRA Regalanlagen GmbH: zahvaljujući modularnom konceptu sustava regala se regali mogu točno prilagoditi odgovarajućoj vrsti proizvoda, tako da se mogu optimalno skladištiti različite vrste artikala. Na taj se način mogu znatno smanjiti ili čak ukloniti mogućnosti habanja, oštećenja ili uništenja skladištene robe.

OHRA-stručnjaci montiraju 17 redova paletnih regala (s po oko 130 mjesta za palete) i deset konzolnih redova. Regali imaju visinu od 7,5 metara i duljinu od 27 do 31 metra. Ovisno o proizvodu je moguće skladištenje na četiri do pet razina. Rukovanje se izvodi preko električnog ili višeputnog viličara.

Tvrtka OHRA je kompletan sustav regala montirala u samo tri tjedna. Team baucentra je uložio ukupno 320.000,00 eura u novi sustav regala koji se koristi od 2012. godine.

O teamu baucentra

Tvrtka je osnovana 1974. godine za trgovinu cementom i vijcima u mjestu Eggebek, a danas se razvila u veliku i poznatu prodavaonicu čiji su klijenti građevinske tvrtke kao i privatne osobe. Tvrtka team baucenter ima stotine zaposlenika na ukupno 20 lokacija i prati svoje klijente u njihovim građevinskim projektima od početka do završetka projekta. Tvrtka je u međuvremenu postala tržišni lider na području sjeverne Njemačke te u mjestu Eggebeku nudi vele- i vanjsku trgovinu građevinskim materijalima te na toj lokaciji ima također specijaliziranu prodavaonicu proizvodima za vrt. 79 zaposlenika na toj lokaciji ostvaruju ukupan prihod od 27 milijuna eura.