Na glavni sadržaj

Tekla

Galerija

Jedan od vodećih proizvođača sustava garažnih vrata, Fa. Tekla u Verl-Sürenheideu, dugogodišnji OHRA-klijent, proveo je zanimljivo proširenje skladišta za gotovu robu.

Fa. Tekla proizvodi garažna vrata većinom pojedinačno prema narudžbi ili manjih dimenzija na različitim mjestima u Njemačkoj. Nakon što u Verlu napuste vrlo moderan pogon za izradu vrata u dijelovima ili rolo vrata komisioniraju za distribuciju se i čuvaju u OHRA regalima.

Zbog velikog uspjeha u prodaji neophodno je bilo proširenje skladišta za gotove proizvode, pri čemu se trebalo povesti računa o posebnim zahtjevima skladištenja male serije. Nakon niza konzultacija na temelju konzolnog regala razvijen je nov DRIVE-IN sustav regala u koje mogu ući vrata širine od 4,2 do 6,5 m.

Pritom niže razine konzolnog regala služe kao površina za oslanjanje. Vrata mogu biti po vrsti stavljena u posebni pretinac i na taj način se skladište s optimalnim iskorištenjem prostora. Sa samo nekoliko podizanja dizalicom može se isprazniti cijelo okno a roba istovariti na kamion.

Regali su dodatno atraktivno presvučeni krovnim i zidnim elementima i spojeni su s postojećom halom. Pred okna su stavljena Tekla-izolirajuća rol vrata, kojima se pojedinačno upravlja s upravljačkog pulta ili na svakim pojedinim vratima. Dobro osvjetljenje upotpunjuje savršenu građevinu hale.

Dobar primjer kako se zajedno s klijentom, uz od početka u proces planiranja uključenu OHRA-u, može realizirati po mjeri skrojeno i profesionalno (dodatno) rješenje.