Na glavni sadržaj

thyssenkrupp Materials Hungary

Galerija

Visokotehnološki sustav skladištenja za učinkovito korištenje prostora

Umjesto da veće skladište opremi fiksnim policama, thyssenkrupp Materials Hungary sagradio je svoje novo skladište za plastične ploče s pokretnim regalnim sustavom tvrtke OHRA. Kao rezultat toga, vodeća trgovačka tvrtka za čelik, laki metal, obojeni metal i plastične materijale u Mađarskoj uspjela je značajno povećati svoje skladišne ​kapacitete.

Veći asortiman proizvoda za nove zahtjeve tržišta

Prije toga, thyssenkrupp Materials Hungary skladištio je plastične ploče duljine do 13 metara i širine 2.100 milimetara na konzolne regale koji su tradicionalno bili usidreni u pod. Kako bi svojih približno 4.000 partnera pouzdano i brzo opskrbila znatno većom raznovrsnošću proizvoda i udovoljila promjenjivim zahtjevima tržišta, tvrtka je odlučila udvostručiti svoj skladišni kapacitet. Izgradnja novog skladišta je bila neizbježna. Međutim, kako bi volumen nove zgrade, a time i troškovi gradnje bili što niži, tvrtka thyssenkrupp Materials Hungary odlučila je opremiti skladište pokretnim regalnim sustavom tvrtke OHRA.

Regal od 50 metara na pomičnom postolju

Sastoji se od tri jednostrana konzolna regala pričvršćena na pod i tri dvostrana regala postavljena na pomičnim postoljima. Pomicanjem pomičnog postolja u kompaktni blok za skladištenje, uvijek je samo jedan prolaz regala otvoren za rad s četverosmjernim viličarem - tako da je iskorištenost prostora vrlo velika. Pokretni regali dugački su gotovo 50 metara i visoki 6,5 metara. Konzole duge 2,1 metar stvaraju pet razina za odlaganje, od kojih svaka nosi teret do 800 kilograma. Ukupno je svaka šasija opterećena sa do 528 tona. Unatoč ovom opterećenju, pomična postolja se kreću brzinom od oko 4 metra u minuti - tako da nije potrebno dugo čekati da se otvori službeni prolaz širok 4,59 metara.

Brži pristup većem broju predmeta

Pomoću pokretnog regalnog sustava thyssenkrupp Material Hungary postiže izuzetno kompaktno skladištenje. Istodobno je udvostručen kapacitet skladištenja i opskrbljen veći portfelj proizvoda. Kombinacija konzolnih regala i relativno velike brzine pomičnih postolja omogućuje brzi, ciljani pristup pojedinačnim predmetima.

 

O tvrtki thyssenkrupp Materials Hungary:

thyssenkrupp Materials Hungary vodeća je trgovačka tvrtka za čelik, lake i obojene metale te plastične materijale u Mađarskoj. Širokim asortimanom proizvoda, raznim mogućnostima prerade materijala, velikim skladišnim kapacitetima i nacionalnom distribucijskom mrežom, podružnica Thyssenkrupp AG opskrbljuje mađarsku industriju. thyssenkrupp Materials Hungary nudi svojim kupcima rješenja iz jednog izvora dopunjavajući visoko učinkovitu opskrbu materijalima dodatnim uslugama. Na zalihi je uvijek više od 3.200 predmeta koji se isporučuju u roku od 24 sata od narudžbe.