Na glavni sadržaj

Trend Hout

Galerija

Šest teretnih vozila punih čelika

S novim logističkim centrom u nizozemskom Hattemerbroeku, tvrtka Trendhout je postigla značajno veći skladišni kapacitet i veću učinkovitost u logistici. Proizvođač ekskluzivnih vrtnih kućica za to je odabrao regalne sustave tvrtke OHRA. U samo dva tjedna ovaj stručnjak za teške regale instalirao je čelični volumen koji odgovara šest potpuno natovarenih kamiona – što je rezultiralo regalnim sustavom s 390 metara konzolnih regala i skladišnim prostorom za 1.422 palete.

Tražena veća učinkovitost i kapacitet
Do sada su se skladišni artikli – od nadstrešnica, vrtnih kućica, prozora i vratiju, do kliznih staklenih stijena i građevinskog drva – skladištili na decentraliziran način na različitim lokacijama. Komisioniranje je bilo dugotrajno i radno intenzivno, a skladište je također zauzimalo relativno veliku površinu zbog male visine prijašnjih regala. Međutim, učinkovitost i skladišni kapacitet prethodnih skladišta dosegli su svoje granice obzirom na pozitivan poslovni razvoj tvrtke Trendhout. Stoga je tvrtka odlučila izgraditi novi logistički centar u Hattemerbroeku.

Prilagođeni raspored sustava
Tvrtka Trendhout je od tvrtke OHRA, jedne od vodećih tvrtki u Europi za regale za teške terete već više od 40 godina, naručila da izradi sustav regala za novi logistički centar. U bliskoj suradnji s tvrtkom Trendhout, stručnjaci za logistiku iz tvrtke OHRA razvili su dizajn koji može stvoriti što više skladišnog kapaciteta u raspoloživom prostoru. Rezultat je bio kombinacija konzolnih i paletnih regala.

Visoka iskoristivost prostora
Dizajn skladišta s uskim prolazima osigurava visok stupanj iskorištenja prostora, vodilice na nogama regala olakšavaju manevriranje viličarima u prolazima. Zahvaljujući visokoučinkovitoj konstrukciji izrađenoj od čvrstih, vruće valjanih čeličnih profila, regali također mogu u potpunosti iskoristiti visinu prostorije: Paletni regali dosežu visinu od 6.600 milimetara, a konzolni regali dosežu visinu od 6.080 milimetara.

Prikladni za daljnji rast
S novim regalnim sustavom tvrtka Trendhout je sada ponovno spremna za daljnji rast: Dostupan je znatno veći kapacitet skladištenja, učinkovitost i vrijeme utrošeno za komisioniranje značajno su poboljšani, razine skladišnih zaliha su sada organizirane i jasne, a pouzdanost isporuke je povećana.