Na glavni sadržaj

Ubrankovics

Galerija

Izravan pristup do 1000 kubičnih metara drva

Ubrankovics, jedan od najpoznatijih proizvođača montažnih kuća u Mađarskoj, pustio je u rad pet novih redova konzolnih regala iz tvrtke OHRA. To je posljednja faza kontinuiranog širenja skladišnih kapaciteta: Trenutačno 13 vanjskih regala visine do 5,5 metara nudi prostor za 1000 kubičnih metara drva. Proširenje regalnog sustava bila je osnova za proširenje proizvodnih kapaciteta; tako se, između ostalog, novi CNC strojni park kontinuirano opskrbljuje sirovinom iz skladišta. Velika skladišna zaliha osigurava pouzdanu opskrbu proizvodnje; skladištenje na konzolnim regalima umjesto u podnim skladištima također je značajno povećalo ukupnu produktivnost.

Potreba za skladišnim kapacitetom raste
Izvorno je tvrtka Urbrankovics do 13 metara duge grede i komponente potrebne za proizvodnju pohranjivala u podnom skladištu u vanjskom prostoru. Međutim, budući da su artikli bili naslagani jedni na druge, pristup određenim komponentama bio je otežan i dugotrajan. Prije svega, kapaciteti ove vrste skladišta uz kontinuirano rastuću proizvodnju brzo su dosegli svoje granice. Kako bi na postojećem vanjskom prostoru stvorila veće skladišne ​​kapacitete, tvrtka Ubrankovics je odlučila skladištenje u bloku zamijeniti konzolnim regalnim sustavom.

Pritom se tvrtka oslanjala na rješenje za skladištenje iz tvrtke OHRA, europskog lidera na tržištu konzolnih regala. Zahvaljujući fleksibilnim konzolnim krakovima podesivima po visini, regali nude jednostavno podešavanje visine skladištenja; tanka konstrukcija izrađena od izdržljivih, toplo valjanih čeličnih profila osnova je za kompaktno skladištenje na maloj površini.. Budući da su regali izrađeni od čvrstog materijala, ne morate brinuti o prikrivenom stvaranju hrđe.

Produktivnost se kontinuirano povećavala
Regali postavljeni kod tvrtke Urbrankovics visoki su do 5,5 metara, svaki od konzolnih krakova nosi teret do 800 kg. Prvi redovi regala pušteni su u rad 2016. godine, od tada se sustav kontinuirano širi. Trenutačno je u upotrebi ukupno 13 redova regala koje opslužuju dva četverosmjerna viličara-slagača i jedan bočni viličar-slagač.

Zbog stalno rastućih skladišnih kapaciteta i znatno lakšeg pristupa materijalu u odnosu na podno skladištenje, učinkovitost u skladištu je značajno povećana. Osim toga, velika skladišna zaliha od oko jedne trećine godišnjih potreba za drvom osigurava kontinuiranu, pouzdanu opskrbu proizvodnje. Općenito, ukupna produktivnost tvrtke stalno se povećavala zahvaljujući sustavu konzolnih regala.

O tvrtki Ubrankovics Kft.:
Obiteljska tvrtka Ubrankovics Kft osnovana je 1990. godine i danas je jedan od najpoznatijih proizvođača montažnih drvenih kuća u Mađarskoj. Tvrtka sa sjedištem u Ágfalvi planira, proizvodi i montira kuće od brvana i velike, štedljive kuće u Mađarskoj, Austriji i Slovačkoj. Posebna se pozornost pridaje ekološki osviještenim, arhitektonskim rješenjima koja upotrebljavaju tradicionalne sirovine i predstavljaju tradicionalne vrijednosti. Tvrtka je 2011. godine bila prvi mađarski proizvođač koji je dobio europsko tehničko odobrenje (ETA-11/0279) od Holzforschung Austria, jednog od najpoznatijih instituta za certificiranje u EU-u.