Na glavni sadržaj

URKOITIK

Galerija

Kompaktno skladištenje i maksimiranje skladišnih kapaciteta.

Španjolska tvrtka URKOITIK S.L. s pogonom u Pamploni i Tudeli je certificirana tvrtka iz branše građevinskog materijala. U proizvodni portfelj spadaju gotovo svi proizvodi iz područja kanalizacija, opskrba i saniranje. U to se ubrajaju PVC cijevi, ventili, crijeva i tome pripadajuća dodatna oprema.

Zbog rastuće potrebe i širenja tržišta u Španjolskoj postojeći kapaciteti skladištenja na zemljištu klijenta nisu više bili dovoljni. „Kaotično“ skladištenje, prije svega PVC i metalnih cijevi, prouzročilo je to da se osnovna površina prostora na otvorenom brzo popunila. Svežnjevi cijevi ležali su razbacani po skladišnom terenu i više puta ih je trebalo premiještati tamo-ovamo, kako bi se došlo do potrebne vrste. Ovaj gubitak vremena pri manevriranju robom je vrlo brzo postao uočljiv. U periodu od jedne godine je gubitak vremena narastao na više tisuća sati i doveo je već do toga, da su morali stornirati neke narudžbe, budući da naš klijent nije više mogao savladati logističke izazove.

Dodatno je postojao i taj problem, da je za tovarenje i istovaranje teretnih vozila bilo potrebno puno mjesta, između ostalog, jer je robu pomicao klasični frontalni viličar. Sve u svemu je klijent bio nezadovoljan skladištem i rukovanjem proizvodima. Na podu uskladištene cijevi bi se uskoro oštetile, a nisu izostale ni nesreće pri manevriranju između raznih paketa cijevi.

Pri posjetu jednom sajmu građevinskog materijala u Španjolskoj uspostavljen je prvi kontakt s tvrtkom OHRA. Tamo izloženi sustavi regala jako su dojmili klijente i vrlo brzo je dogovoren termin posjeta na licu mjesta kod klijenta. Španjolski stručni savjetnik tvrtke OHRA je na licu mjesta pogledao stanje, a klijent mu je rastumačio probleme skladišta.

Stručni savjetnik je zatim na temelju dobivenih informacija osmislio skladišni koncept za različite zahtjeve ovog zahtjevnog skladištenja. Plan koncepta je da se velike PVC i metalne cijevi skladište u DRIVE-IN regalu. Ovaj regalski sustav omogućuje skladištenje svežnjeva cijevi istih i kao i različitih vrsta i dimenzija. Prema potrebi se ovi artikli mogu skladištiti kompaktno i s uštedom prostora na različitim razinama.

Princip funkcionira slično kao u „Drive-In“ sustavu. Vozač viličara se s teretom uvozi u stazu između regala i skida svežnjeve jedan iza drugog ili jednog na drugog na robusne konzole - bez gubljenja prostora i pregledno sortirano. Skladištenjem na različitim skladišnim razinama u visini, klijent može na istoj površini višestruko povećati skladišne kapacitete. Kao dodatak se u upotrebu umjesto frontalnog viličara za rukovanje uvodi višesmjerni bočni viličar. Ovaj tip viličara zahvaljujući svojem načinu funkcioniranja i izrade treba puno manje prostora od klasičnog viličara.

Iz toga proizlazi pozamašna prednost pri komisioniranju različitih svežnjeva. Preglednim skladištenjem različitih vrsta i dimenzija s izravnim pristupom teretna vozila se mogu u samo nekoliko minuta natovariti i istovariti. Enormna ušteda vremena nasuprot prijašnjem „kaotičnom“ skladištenju sa zamršenim manevrima logistike.

Kao dodatak DRIVE-IN regalu OHRA je dodatno dostavila i montirala robusne konzolne regale. Tu se skladište vrste koje nisu potrebne tako često. Svežnjevi cijevi se tu skladište na više razina jedni preko drugih. Zahvaljujući dužini konzola od do 2.500 mm klijent ovdje može na jednoj razini skladištiti i dva paketa cijevi jedan iza drugog.

Novoizrađeno skladište kod tvrtke URKOITIK S.L. je sve od ulaza do izlaza robe sistematski savršeno organizirano. Kombinacija DRIVE-IN i konzolnih regala pokazala se optimalnim rješenjem za mješovita skladišta. Kraće staze, izravan pristup, povećan kapacitet skladišta, nema oštećenja robe, smanjen rizik od nesreća - sveukupno bolja usluga kupaca i velika korist uz mali trošak za URKOITIK S.L.

Cjelokupno uređenje se u slučaju rastućih potreba može u bilo koje vrijeme proširiti zahvaljujući modularnom sustavu tvrtke OHRA. Zahvaljujući ovom modularnom načinu izgradnje moguće je čak i pregrađivanje konzolnih regala u DRIVE-IN regale.