Na glavni sadržaj

Wienerberger

Galerija

cantilever racking system, galvanized
cantilever racking system, galvanized
cantilever racking system, galvanized

Wienerberger: Snažne ruke za armature

Tvrtka Wienerberger s.r.o., koja pripada Wienerberger grupi, sa sjedištem u mjestu České Budějovice u Češkoj, s konzolnim regalima tvrtke OHRA uspjela je značajno povećati učinkovitost svog sustava vanjskih skladišta za armature. Do tada su se armature i armaturni čelici spremali na pod. Upotrebom posebno robusnih i izdržljivih konzolnih regala povećan je kapacitet vanjskog skladišta, ubrzan je pristup potrebnom materijalu i poboljšan pregled inventara.

 

Tvrtka Wienerberger s.r.o. proizvodi građevne elemente sustava glinenih opeka Porotherm u šest pogona u Češkoj. To također uključuje i nadvratnike te stropne grede za stropove od opeke Porotherm. Čelične armature i pojačanja potrebna za njihovu proizvodnju prije su se skladištili u vanjskom skladištu na podu. Takav sustav skladištenja ne samo da je zauzimao puno prostora, već je i otežavao pristup potrebnom materijalu.

Kako bi logistika, a samim time i proizvodni procesi bili učinkovitiji, tvrtka Wienerberger je ugradila konzolne regale iz tvrtke OHRA ukupne duljine 64 metra na vanjskom prostoru. Regalni sustav OHRA bio je posebno uvjerljiv zbog svoje robusnosti i stabilnosti: Budući da OHRA sve nosive elemente regala proizvodi isključivo od čeličnih profila punih stijenki, oni postižu visoku nosivost s istovremeno elegantnim dizajnom. Osim toga, tvrtka OHRA je regale prilagodila upravo Wienerbergerovim potrebama, tako da se veliki broj različitih artikala najrazličitijih dimenzija može sigurno i učinkovito spremiti.

S visinom od 4540 milimetara, regali pružaju do deset razina skladištenja. Budući da su pojedini konzolni krakovi fleksibilno ovješeni i nisu pričvršćeni na postolje, broj i razmak razina skladištenja mogu se mijenjati lako i bez alata. Svaki od krakova konzole duljine 1200 mm ima nosivost do 660 kilograma.

Opremanjem vanjskog skladišta konzolnim regalima tvrtke OHRA, tvrtka Wienerberger s.r.o. postiže znatno bržu dostupnost materijala potrebnih za proizvodnju. Radno vrijeme koje je prije bilo potrebno za izmještanje pojačanja i armatura više nije potrebno, a cjelokupno rukovanje je znatno pojednostavljeno. Istovremeno, skladištenje materijala na konzolnim regalima omogućuje mnogo bolji pregled zaliha.

 

O tvrtki Wienerberger s.r.o.:

Tvrtka Wienerberger s.r.o. posluje u Češkoj Republici od 1992. i pripada Wienerberger grupi. Tvrtka Wienerberger proizvodi i prodaje ekološke i ekonomične građevinske materijale od gline za cjelokupnu građevinsku ovojnicui najveći je proizvođač cigle na svijetu s 201 proizvodnim mjestom u 30 zemalja. Češka podružnica ima sjedište u mjestu České Budějovice i kontrolira proizvodnju i prodaju različitih proizvoda povezanih sa sustavom Porotherm za visokogradnju. U šest pogona proizvodi se Porotherm opeka za vanjsko i unutarnje zidanje, viseća opeka i Porotherm stropne grede. Za zahtjevnije kupce nudi fasadnu opeku, obložne letve Terca i podnu opeku Penter.