Na glavni sadržaj

40 Years OHRA – we will “rack” you!

Tvrtka OHRA se specijalizirala kao proizvođač skladišnih i regalskih sustava, naročito za dugačku i tešku uskladištenu robu te je danas vodeća na europskom tržištu i specijalizirana za konzolne regale.

 

Godine 2019. tvrtka obilježava 40. obljetnicu pod motom: „40 godina tvrtke OHRA – we will „rack” you!“.

Korijeni tvrtke sežu u šezdesete godine prošlog stoljeća, kada je osnivač tvrtke, Ottokar Hölscher, prodaju viličara dopunio prodajom regala po mjeri. Ubrzo je tvrtka počela proizvoditi vlastite regale. Tu spadaju i konzolni regali, koji zadovoljavaju potrebe tržišta za regalima za skladištenje dugačke robe. Tvrtka OHRA je patentirala ovjesnu konzolu koja se može pričvrstiti i koja je danas polazište za sve sustave konzolnih regale. Zahvaljujući tome postignuću, visina pretinaca konzolnih regala može se mijenjati brzo i bez alata; konzola se sudara, čime štedi policu, viličar i osobito robu. Godine 1979. Ottokar Hölscher je odjel za regale izdvojio u vlastitu tvrtku - rođena je tvrtka OHRA Regalanlagen GmbH.

Danas se svi nosivi dijelovi regala tvrtke OHRA - bilo na paletnim ili konzolnim regalima - izrađuju od toplovaljanih čeličnih profila. Time se omogućuje visoka korisna nosivost uz istodobno tanku konstrukciju. S ovim moćnim regalnim sustavima, tvrtka OHRA se posebno ustalila u sektorima kao što su trgovina građevinskim materijalom ili prerada drva. „Povrh toga, uvijek smo nudili specijalna rješenja za različite industrije - također zahvaljujući našoj širokoj paleti pribora, s kojima se naši regali mogu opremiti za širok raspon zadataka“, ističe Thomas Jerschkewitz, voditelj prodaje u Njemačkoj, za tvrtku OHRA. Tako se, na primjer, rješenja regala tvrtke OHRA sada mogu naći u opernim kućama, kao i u pogonima za recikliranje automobila ili marinama (za prezimljavanje jahti). OHRA također provodi trend izgradnje regalnih hala i automatskih rješenja, budući da njen vlastiti projektni odjel može pratiti i veće građevinske projekte. „S ovakvim fokusom na kupce imamo izrazitu prednost nad konkurencijom“, rekao je Raymond Wolsey, direktor prodaje izvoza.

OHRA s optimizmom gleda na budućnost. Ako bi došlo do usporavanja gospodarstva, dr. Andreas Hölscher, sin osnivača tvrtke, a danas direktor tvrtke OHRA, s uvjerenjem kaže: „Zahvaljujući našem tržišnom položaju, iz svake krize izlazimo sve jači. Tržišta će se smiriti, ali mi stojimo na čvrstim temeljima“.